AB Bakanı Bağış, Kamu Başdenetçisi Ömeroğlu'nu Kabul Etti - Son Dakika
Politika

AB Bakanı Bağış, Kamu Başdenetçisi Ömeroğlu'nu Kabul Etti

AB Bakanı Bağış, Kamu Başdenetçisi Ömeroğlu\'nu Kabul Etti

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, "AB sürecinde, insanların bireysel hak ve hukukunun geliştiği bir süreci ülkemizde yaşatmaya ve geliştirmeye çalışıyoruz" dedi.

05.03.2013 15:15

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, "AB sürecinde, insanların bireysel hak ve hukukunun geliştiği bir süreci ülkemizde yaşatmaya ve geliştirmeye çalışıyoruz" dedi.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Kamu Başdenetçisi Mehmet Nihat Ömeroğlu'nu makamında kabul etti. Bağış, yaptığı açıklamada, Kamubaşdenetçiliği Kurumu'nun AB'nin Türkiye ile yürüttüğü müzakerelerde 23. faslın açılış kriterlerinden bir tanesi olduğunu belirterek, "Bu kurumu oluşturmadan Türkiye'nin AB üyesi olabilme ihtimali zaten yoktu. Kendi tarihimizden gelen özelliğin yeniden güncellenmesiydi, çünkü AB'nin Kamu Başdenetçiliği Kurumu oluşturulmasında ilham aldığı asıl kök 'Osmanlı'daki Başkadılık Sistemi'dir" dedi. AB sürecinin Türkiye'nin kendi özüne dönme süreci olduğunu söyleyen Bağış, Türkiye'nin en güçlü olduğu dönemlerinde de 'insanı yaşat ki devlet yaşasın' anlayışının olduğunu ifade etti. Bağış, şu anda AB sürecinde de, insanların bireysel hak ve hukukunun geliştiği bir sürecin Türkiye'de yaşatılmaya ve geliştirilmeye çalışıldığını söyledi.

Bağış, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Kamubaşdenetçimiz seçildikten tamamen tarafsız ve bağımsız olmasını sağlayacak hukuki yetkilerle donatılmıştır. Hiç kimseden talimat almaz, hiçbir şekilde bağımsızlığı veya tarafsızlığı gölge altında kalmayacak şekilde kanunla güvence altına alınmış hakları vardır. Diğer Kamudenetçileriyle birlikte, ülkemizin uzun bir süreden beri farklı kesimlerinin eleştirdiği 'yargı yetmezliğini' de önemli bir çare getireceğine inanıyorum."

Kamu Başdenetçisi Ömeroğlu ise "29 Mart itibarıyla şikayet başvuruları alıp fonksiyonel hale gelip çalışmaya başlayacağız" dedi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika AB Bakanı Bağış, Kamu Başdenetçisi Ömeroğlu'nu Kabul Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement