Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin Açıklaması - Son Dakika
Politika

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin Açıklaması

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin Açıklaması

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, "Ülkemizin potansiyelini gücünü iyi kullanmak zorundayız."

10.04.2013 01:18

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, "Ülkemizin potansiyelini gücünü iyi kullanmak zorundayız. Toplumsal huzur ve barış sürdürülebilir kalkınmadan geçiyor. Sürdürülebilir kalkınmada 75 milyonun potansiyelini kullanmaktan geçiyor"dedi.

"Citibank Mikro Girişimci Ödülleri" Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in de katıldığı bir programla sahiplerini buldu. Programda bir konuşan Bakan Şahin, 2023 vizonu çerçevesinde dünyanın 10. büyük ekonomisi olmak için ülke olarak sahip olunulan en büyük sermayenin kadınlar olduğunu söyledi.

Şahin konuşmasına şöyle devam etti:

"Ülkemizin potansiyelini gücünü iyi kullanmak zorundayız. Toplumsal huzur ve barış sürdürülebilir kalkınmadan geçiyor. Sürdürülebilir kalkınmada 75 milyonun potansiyelini kullanmaktan geçiyor. Kadın erkek demeden, zengin fakir demeden sen yaparsın o yapar demeden kendi içinde hiçbir ayrımcılığı yapmadan herkesin doğan herkesin, kadını ile erkeği ile yaşlısı ile genci ile doğan her bir bireyin, aslında tohumunun fidanının çok güçlü olduğunu biliyoruz. Fırsat eşitliği verdiğiniz zaman o tohumu çok güzel güneşlediğiniz zaman güzel bir şekilde gübre verdiğiniz zaman ne kadar güçlü bir ağaca ne kadar güçlü bir ormana dönüştüğüne inanıyoruz. İşte bu fırsat eşitliği en sihirli anahtar" diye konuştu.

Sürdürülebilir ekonominin ve kalkınmanın yolunun kadının gücünü kullanmaktan geçtiğini söyleyen Şahin, "Biz kadın ve erkeğin birlikte olduğu zaman güçlendiği ve başardığı bir inançtan geliyoruz. O zaman önümüzdeki engelleri tek tek kaldıracağız. Tek tek kaldırmanın yolu, yoksulluğu azaltmanın yolu, sürdürülebilir ekonominin yolu, kalkınmanın yolu, rekabetin yolu kadından geçiyor. Kadının gücünü kullanmaktan geçiyor. Ama daha yolun çok başındayız. Bu yolculuk, bu aydınlanma, bu çağdaşlaşma, modernleşme yolculuğu beraberinde kadının her alanda çok daha güçlü ve çok daha özne yapacak çalışmaları başarmamız gerekiyor" diye konuştu. Koperatifçiliğin tek başına devletin yapabileceği bir iş olmadığını belirten Bakan Şahin, "İşte bugün bu salon, kamu burada özel sektör burada devlet burada sivil toplum burada. Dolayısı ile bu yolculuk uzun bir yolculuk. Kooperatifçili sisteminin bürokratik sistemini azaltmak zorundayız. Kadının güçlü örgütlenmesini sağlamak durumdayız. Bütün altyapıyı çalıştık. Gümrük ve Ticaret Bakanımızla olgunlaştırdık. Maliye Bakanlığımızla bunu en son aşamaya getirdik. İnşallah Bakanlar Kurulu'na hızlım bir şekilde getirecek şekilde alt yapıyı oluşturuyoruz. Kooperatifleştireceğiz. Girişimcilik ruhumuzu artıracağız. Sermaye ulaşımını kolaylaştıracağız. Finans erişimini kolaylaştıracağız. Ama biz ne yaparsak yapalım tek başına devletin yapabileceği bir alan değil. Ortaklık istiyor. Koordinasyon istiyor. İşbirliği ve güç birliği istiyor. O yüzden önce kadın diyoruz. Çünkü kadının değdiği yerde kelebek etkisi ile yaşamın nasıl değiştiğini görüyoruz. Arşimedin çok güzel bir sözü var. Bana bir kaldıraç getirin

dünyayı kaldırayım. Sizler her biriniz kendiniz arşimedsiniz. Onu kaldıracak gücünüz var. En önemli şey özgüven. En önemli şey cesaret. Sizler şehrinizden çıkıp gelip bu yarışa giriyorsunuz. Yarışa girmek de büyük bir cesaret. Bu alanda kalmanız lazım. Sürüdürülebilir büyümeyi sağlamamız lazım. Girip ve çıkmamız değil, girip ve kalacak kurumsallaşmayı sağlamamız lazım" ifadelerini kullandı.

Programın sonunda Bakan Fatma Şahin ve Vali Mutlu, çeşitli kategorilerde dereceye giren ve ödüle layık görülen girişimcilere ödüllerini verdi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement