AK Parti Bölge Eğitim ve Değerlendirme Toplantısı - Son Dakika
Politika

AK Parti Bölge Eğitim ve Değerlendirme Toplantısı

AK Parti Bölge Eğitim ve Değerlendirme Toplantısı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, "Bu çözüm süreci sonlanırsa yumruk gibi birlikte olacağız hep birlikte" dedi.

24.03.2013 12:14

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, "Bu çözüm süreci sonlanırsa yumruk gibi birlikte olacağız hep birlikte" dedi.

AK Parti Genel Merkez Siyasi ve Hukuki İşler Başkanlığı tarafından düzenlenen bölge eğitim ve değerlendirme toplantısının 3'üncüsü, Seyhan Oteli'nde gerçekleştiriliyor.

AK Parti Adana Milletvekilleri Necdet Ünüvar, Fatoş Gürkan, Ali Küçükaydın, Mehmet Şükrü Erdinç, Siyaset ve Hukuki işler Başkan Yardımcısı ve Amasya Milletvekili Naci Bostancı, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı Mihrimah Belma Satır, Siyasi ve Hukuki İşler Başkan Yardımcısı ve Diyarbakır Milletvekili Cuma İşten, Siyasi ve Hukuki İşler Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar ile çok sayıda partili katıldı.

Toplantının açılış konuşması yapan AK Parti Adana İl Başkanı Ziyaettin Yağcı, son günlerde çok büyük siyasi gelişmelerin yaşandığına dikkat çekerek, "Ortadoğu'nun ve dünyanın şımarık çocuğu, Türkiye'nin karşısında başbakanımızın çelikten idaresinin karşısında diz çöktüğüne tanık oluyoruz. Bu bizim göğsümüzü kabartıyor. Bu hareketin kurmaylarına teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Yağcı'nın ardından konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, 21 Mart'tan itibaren Türkiye'de yeni bir süreç başladığını ifade ederek,

"Türkiye yıllardan sonra kendisine özgü bir sorunu, kendisi çözmeye çalışmaktadır. Osmanlı'nın gerileme döneminden beri Türkiye'de hangi sorun çıksa, o mutlaka uluslararası boyutta konuşulmuştur. Ama ilk defa AK Parti kararlılığıyla sorunu çözmeye çalışmaktadır. Silahların bırakılması, terör örgütü mensuplarının sınır dışına çıkması sağlayan bir süreç başlamıştır. Halkımızın artık bu terör belasından kurulma gibi umutlarını mutlaka gerçeğe dönüştürmek zorundayız. Bu zor bir süreçtir. Ülkemiz birliğini ve bütünlüğünü asla zedelemeden, tek vatan tek millet gerçeğinden asla geri adım atmadan böylesine önemli bir sorunu çözmek durumundayız"

diye konuştu.

"Silahlar bırakılmasın, Türkiye böyle bir beladan kurtulmasın diye dua edenler var" diyen Şahin, şunları söyledi:

"Terör yanlılarında da var bu, teröre karşı olduğunu söyleyenlerde de. Başbakanımız 'taşın altına elimi koydum' demiş ve bir kararlılığı ortaya koymuştur. Bu çözüm süreci devam ederken 'Türkiye bölünür' diyorlar. 2012 yılında Türkiye'de bin 200 civarında şehit verdik. Son 3 ay içerisinde terörle mücadelede hiç kayıp yok. Birileri bu işten rahatsız oluyor. 3 ay içerisinde herhangi bir çatışma olmadı, herhangi, bir şehit cenazesi ile karşılaşmadık. Ama birileri bundan rahatsız oluyor. Kan üzerinden siyaset yapılarak bu ülkeye hizmet etmek mümkün değildir. Terör sorunun çözülmesi mi ülkenin bölünmesini önler, yoksa mücadeleye devam edelim, cenaze gelirse gelsin demek mi ülkenin bölünmesini önler?"

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye de göndermeden bulunan Şahin, "Bursa'da 'vur de vuralım, öl de ölelim' diyorlar. Genel Başkanın cevabı da 'sırası gelecek.' Sadece kan var. Kan ve gözyaşı. Şehit analarının gözyaşı. Bu hep böyle devam mı etsin. Ölen kim olursa olsun, hepsinin bir anası, bir babası var. Evlat sahibi olmayan bir insanın bunu anlaması çok zor olur. Evlat sahibi olan ana babalar bu işi çok iyi anlar. Bu çözüm süreci sonlanırsa yumruk gibi birlikte olacağız hep birlikte" dedi.

AK Parti'nin siyasete, meclise, yönetime ciddi itibar kazandırdığını kaydeden Mehmet Ali Şahin, "O yüzden Türkiye simdi daha demokratik bir ülkedir. Darbe dönemlerinin ürünü kalıntıları büyük ölçüde temizlenmiştir. Kalan pek az kısmı da temizlenmeye çalışmaktadır".

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklama yapmak için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı beklediğini ifade eden Şahin, "Başbakan açıklama yapsın diye bekliyor. Kılıçdaroğlu'nun tek sermayesi başbakanın konuşmaları. O konuşacak, Kılıçdaroğlu da eleştirecek. Ancak o konuşursa muhalefetlik yapacağını zannediyor" şeklinde konuştu. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika AK Parti Bölge Eğitim ve Değerlendirme Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement