AK Parti'nin İlk Gayrimüslim Aday Adayı Muğla'dan - Son Dakika
Politika

AK Parti'nin İlk Gayrimüslim Aday Adayı Muğla'dan

AK Parti\'nin İlk Gayrimüslim Aday Adayı Muğla\'dan

Haziran ayında yapılacak milletvekili genel seçimlerinde AK Parti’nin ilk gayrimüslim aday adayı Muğla’dan çıktı.

22.02.2015 15:39

Haziran ayında yapılacak milletvekili genel seçimlerinde AK Parti'nin ilk gayrimüslim aday adayı Muğla'dan çıktı. Bodrum'da Uluslararası Bodrum Lütuf Pastörü 'Papaz yardımcısı' olarak görev yapan Engin Duran, AK Parti'nin inanç ve özgürlüklere en fazla değer veren parti olması nedeniyle tercih ettiğini açıkladı.

Türk vatandaşı olan Engin Duran, AK Parti'yi seçmesindeki nedenleri açıklarken, "Başbakanımızın gayrimüslimlere aday çıkarması konusunda çağrısı vardı. Bu çağrıyı birkaç defa yeniledi. Benim de aday olma konusunda düşüncem vardı ve bir karar verememiştim. Bu çağrı birkaç defa yinelenince aday adayı olmaya karar verdim. Aday adayı olmak için kendim başvuruda bulundum" dedi. AK Parti'nin inançlara saygılı bir parti olduğunu anlatan Duran, şöyle konuştu: "AK Parti 12 yıldır iktidar ve iktidar olduğu süre içinde gayrimüslimlerin dinin inançlar ve özgürlükler açısından en rahat ettiği bir dönem. Ben AK Parti'ye ve hükümetimize inanıyorum. Ben bu özgürlüklere inanan birisi olarak Türkiye için çalışmaya hazırım. Avrupa Birliği olsun, ABD olsun her sene Türkiye hakkında çeşitli raporlar yazıyorlar. Maalesef çok acı ithamlarda bulunuyorlar. Ben o insanların hangi düşünceler ile bunu yaptıklarını bilen birisi olarak, eğer seçilirsem AK Parti'nin bir Hıristiyan milletvekili olarak bu insanlar ülkemize geldikleri zaman onları karşılamak ve yanlış bildiklerini onlara doğruları aktarmak istiyorum. Onlara 'Ben AK Parti'nin milletvekiliyim. Hükümetimiz hakkında sizin o doğru bildikleriniz öyle değildir' deme şansına sahibim. Eğer hala yanlış giden bir şeyler var ise o cemaatlere gidip birebir doğruları aktarmak istiyorum"

SEÇİLİRSE DİNLER ARASINDA KÖPRÜ GÖREVİ YAPACAK

AK Parti'den Muğla'da milletvekili aday adayı olan Engin Duran, seçilmesi durumunda yapacağı çalışmalar hakkında şu bilgileri verdi:

"Bodrum'da kilise binaları var. En azından birisi restore edilsin, ibadete açılsın. Yaz sezonunda Bodrum'a çok sayıda turist geliyor. Yerleşik bizim bir cemaatimiz var. Ama yer sıkıntımız var. Bodrum için böyle bir çalışma yapmak istiyorum. Türkiye genelinde birçok kilisenin sorunu var. Hükümetimiz ile aradaki diyalogu geliştirmek istiyorum. Burada mezhep önemli değil. Daha önce 1994 yılına kadar Müslüman idim, 1994 yılında Hıristiyan oldum." - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika AK Parti'nin İlk Gayrimüslim Aday Adayı Muğla'dan - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement