Bakan Çiçek'e İşkence Protestosu - Son Dakika
Politika

Bakan Çiçek'e İşkence Protestosu

Bakan Çiçek\'e İşkence Protestosu

Başbakanlık İnsan Hakları Başkanlığı'nca İşkence ve Kötü Muamelenin Önlenmesi Konulu Toplantıda İşkence Protesto Edildi.

31.10.2008 03:46  Güncelleme: 13:27

Başbakanlık İnsan Hakları Başkanlığı’nca işkence ve kötü muamelenin önlenmesi konulu toplantıda işkence protesto edildi.

Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Hákimevi’ndeki toplantının açılışında, işkence ve kötü muamelenin insan haklarına yapılmış en ağır darbe olduğunu bildirdi. Çiçek, "Bunun önlenmesi için yasal düzenlemeler yapıldı. Yasaları çıkarmak değil uygulamada yaşanan zorlukları ortadan kaldırmak gerekir" dedi. Mazeret aramak yerine nerede hata yapıldığını sorgulamak gereğini vurgulayan Çiçek, "Mesleki şovenizmi bir kenara bırakıp topyekûn seferberliğe ihtiyaç var" diye konuştu.

Özür değil. adalet istiyoruz

Toplantıya Metris Cezaevi’nde işkence sonucu ölen Engin Çeber’in babası Ali Tekin Çeber ile avukatı Tarkan Talay da katıldı. Baba Çeber, isyanını, "Adalet Bakanı’nın özür dilemesi yetmiyor. İşkence yapanların oğlumun katledenlerin cezalandırılmasını istiyorum" sözleriyle dile getirdi.

Bu kişileri istesek almazdık

Profesör Fendoğlu, terör yaşanmasına rağmen insan haklarından taviz verilmediğini, işkence ve kötü muamele iddialarının azaldığını kaydetti. Cemil Çiçek’in konuşmasından sonra, "Özür değil adalet istiyoruz" yazılı döviz açan TAYAD’lı gruba polis müdahale etti. Bakan Cemil Çiçek, toplantı çıkışında gazetecilerin protestoyla ilgili soruları üzerine, "Bu kişiler istenilse salona alınmazlardı. Bu bizim demokraside geldiğimiz notayı gösteriyor" demekle yetindi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Bakan Çiçek'e İşkence Protestosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement