Bakan Eker, Malatya Belediye Başkanı Çakır'ı Ziyaret Etti - Son Dakika
Politika

Bakan Eker, Malatya Belediye Başkanı Çakır'ı Ziyaret Etti

Bakan Eker, Malatya Belediye Başkanı Çakır\'ı Ziyaret Etti

Malatya Belediyesi'ni ziyaret eden Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Başkan Ahmet Çakır'ı yaptığı çalışmalardan dolayı kutladı.

25.07.2012 21:55

Malatya Belediyesi'ni ziyaret eden Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Başkan Ahmet Çakır'ı yaptığı çalışmalardan dolayı kutladı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker; Vali Ulvi Saran, Milletvekilleri Mücahit Fındıklı, Mustafa Şahin, H. Cemal Akın, Bakan Yardımcısı Kudbettin Arzu ve AK Parti İl Başkanı Bülent Tünfenkçi ile birlikte Malatya Belediyesi'ni ziyaret etti. Ziyarette Bakan Eker'e kısa bir brifing veren Belediye Başkanı Ahmet Çakır, önümüzdeki seçimlerde Malatya'nın büyükşehir olmasıyla birçok sorunun ortadan kalkacağını söyledi. Malatya'nın coğrafi yapı olarak 15 kilometrelik bir çap içerisinde 12 belediyesi bulunduğunu hatırlatan Çakır, "Bu durum, Malatya'yı olumsuz etkiliyor. En çok da imar konularında olumsuz etkiliyor. Malatya'nın büyükşehir olmasıyla birlikte bu tür sıkıntılar ortadan kalkmış olacak" dedi. Malatya'nın son yıllarda bölgede gelişen ve gelişimiyle de dikkat çeken önemli illerden biri olduğunu kaydeden Başkan Çakır, "Bu gelişmeye paralel olarak şehrimizin planlı bir şekilde daha iyi bir noktaya gelmesi için çalışıyoruz. Bu kapsamda özellikle şehir dönüşüm projesini başlattık" diye konuştu.

Başkan Çakır, yapımı tamamlanan çok amaçlı sosyal tesisler, semt konakları, yapımı devam eden doğu garajı, alt merkez oluşturma çalışmaları, yol açma ve genişletme çalışmaları, şehrin batı girişi düzenleme çalışmaları hakkında kısa bilgiler verirken, kayısının Malatya için çok önemli olduğunu belirterek, bu konuda Bakan Mehdi Eker'den destek istedi.

Malatya Belediyesi'nin yapılan proje ve çalışmalarla her gün sorunlarını çözerek biraz daha güzelleşen ve gelişen önemli bir şehir olduğunu söyleyen Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ise, yapılan çalışmalardan dolayı Başkan Çakır'ı tebrik etti. Eker, "İnşallah programımızda yer alan büyükşehir kanunu ile ilgili çalışmalar tamamlandığında Malatya çok güzide, çok güzel bir büyükşehir olarak kalkınmasını, hizmet üretilmesini gerçekleştirecek. Şehirde büyük çaplı imar ve inşaat faaliyetleri devam ediyor. Bu çalışmalardan dolayı belediye başkanımızı tebrik ediyoruz. Malatya, gerçekten bunları en güzel şekilde hak eden bir il. Malatyalılar bütün bu hizmetlerin en güzeline layıklar. İnşallah önümüzdeki süreçte Malatya daha iyi bir noktaya gelir" ifadelerini kullandı.

Malatya'nın önemli bir tarım potansiyeline sahip olduğunu kaydeden Bakan Eker, Malatya'nın meyvecilik potansiyelinin de olduğunu, ancak tek ürün üzerine yoğunlaştığını söyledi. "Eğer ekonomiyi bir tek ürüne bağlarsak, riskimizi artırırız. Bunu mutlaka çeşitlendirmemiz lazım. Onları da geliştirmek suretiyle riskleri azaltmalıyız. Önümüzdeki süreç içerisinde şu an üzerinde çalıştığımız konulardan bir tanesi ürün çeşitliliğidir" diyen Bakan Eker, kayısıdaki kükürt oranını Birleşmiş Milletler Gıda Tarım Teşkilatı'nın tavsiye ettiği normlara çekmek gerektiğini sözlerine ekledi.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, ziyaretin sonunda Bakan Mehdi Eker'e bir sepet yaş kayısı, bir tepsi kuru kayısı ve kayısı kristali hediye etti. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bakan Eker, Malatya Belediye Başkanı Çakır'ı Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement