Baykal Siirt'te, Bahçeli Şanlıurfa'da - Son Dakika
Politika

Baykal Siirt'te, Bahçeli Şanlıurfa'da

Baykal Siirt\'te, Bahçeli Şanlıurfa\'da

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, yarın partisinin Siirt İl kongresine katılacak.

26.03.2010 17:17

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, yarın partisinin Siirt İl kongresine katılacak. Bugün Batman'a gelen CHP'li 5 milletvekili Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Güneydoğu'ya gidemiyorlar" eleştirisine cevap verdi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın yarın partisinin Siirt il kongresine katılması öncesinde CHP İstanbul Milletvekili çetin Soysal, İzmir Milletvekili Abdülrezak Ertan, Tekirdağ Milletvekili Enis Tütüncü, Adıyaman Milletvekili Şevket Köse ve Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, Batman'a geldi. CHP il başkanlığında gazetecilere açıklamalarda bulunan milletvekilleri AK Parti hükümetine yüklendi.

Milletvekili çetin Soysal, devletin Kürtçe televizyonu yerine vatandaşa Kürtçe televizyon için destek vermesini gerektiğini belirterek şöyle dedi:

"Devletin bölgede yanlış uygulamaları var. Baskıları var, işkenceleri var. Durumundan vazife çıkaran, devlet adına görev yapanlar. O dönemleri biz yaşadık. Tepkilerimizi koymuştuk. Buralarda köy boşaltılmalarından tutun da, failli meçhullere kadar, dışkı yedirmeye kadar, köyde yapılan eziyetlere kadar, Kürtçe yasağına kadar. Ne demek Kürtçe yasaklayan bir anlayış olabilir mi? 12 Eylül'ün getirdiği anlayış, hiç kimsenin dile getirmediğini biz 80'li yıllarda ifade ettik. 12 Eylül'ün en katı olduğu dönemlerde biz büyük mücadele verdik. O dönemde susanlar, konuşmayanlar, 12 Eylül'e tepki göstermekten uzak kalanlar, hatta 28 Şubat sürecine seyirci kalanlar, orada müşahitlik görevini görenler, bugün çıkmışlar açılım diyorlar, ama açılımla ilgili ifade ettikleri hiçbir şey yok. Bir insanın kökeni iftihar kaynağıdır. Ben köklerimle iftihar ediyorum, her Kürt kardeşim de iftihar etmeli. Açıkça belirtmelidir ve koşullar yaratılmalıdır. Devlet eliyle Kürtçe yayın, ya bırak kardeşim devlet eliyle Kürtçe kanalı. Devlet destek versin, Kürt vatandaşımız kendi televizyonunu kursun. Biz diyoruz destek verelim kendi Kürtçe televizyonlarını özgürce kursunlar. Özgürce yayın yapsınlar. Ama ülkemde her türlü milliyetçiliğin karşısındayım."

CHP Tekirdağ Milletvekili Enis Tütüncü ise, AK Parti'nin ampulünün artık şarj olmadığını belirtti. Yöre insanının işsizlik yüzünden yurdun dört bir yanına dağıldığını belirten Tütüncü, "AKP yüzde 30'ların altına inmeye başlamıştır. CHP yüzde 30'lara ve üstüne çıkmaya başlamıştır. Tabi bu dünya sultan Süleyman'a kalmamış. Tabi kendisini padişah gibi gören Recep Tayyip Erdoğan'a da hiç kalmayacaktır" dedi.

Adıyaman Milletvekili Şevket Köse, Başbakan'ın CHP'lilerin Güneydoğu'ya gidemiyorlar açıklamasını eleştirdi. Köse, "Başbakanın bu konuda yanılmış olduğunu görmekteyiz. Genel başkanımız yarın Siirt'te önümüzdeki hafta Van'da olacak. Tüm yöneticilerim Türkiye'nin dört tarafına sarılmış durumdalar. Türkiye'nin her köşesi bizim için aynı değerdedir" diye konuştu.

İzmir Milletvekili Abdulrezar Ertan da CHP iktidarında Batman'da yarıtırmar yapılacağını ifade etti. Ertan "Genel başkanımızla milletvekili arkadaşlarımızla Doğu ve Güneydoğu bölgeleriyle kucaklaşmış durumdayız. Bugüne kadar Batman'da AKP olarak ne yaptı? Buradaki geçim kaynağı tütün dışında bir şey var mıydı? Tütün de bitti. Bölgedeki insanları yine batıya mahkum edildi. İktidara doğru yürüyoruz" dedi.

Arif ASLAN/BATMAN, (DHA)

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Baykal Siirt'te, Bahçeli Şanlıurfa'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement