BBP Genel Başkanı Destici - Son Dakika
Politika

BBP Genel Başkanı Destici

BBP Genel Başkanı Destici

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "Bırakın milletin dersiyle, okuluyla, öğretmeniyle uğraşmayı. Bırakın cemaatlerle, cemiyetlerle, hizmet edenlerle uğraşmayı. Tam tersine...

30.11.2013 18:48

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "Bırakın milletin dersiyle, okuluyla, öğretmeniyle uğraşmayı. Bırakın cemaatlerle, cemiyetlerle, hizmet edenlerle uğraşmayı. Tam tersine cemaatlerin, cemiyetlerin, hizmet edenlerin önünü açın" dedi.

Destici, Sivas Belediyesince yapılan Muhsin Yazıcıoğlu Bulvarı ve Parkı açılış törenine katıldı. Önce bulvarın açılışını gerçekleştiren Destici ve beraberindeki yetkililer, Sivas Belediyesi Mehter Takımı'nın konseri eşliğinde park alanına yürüdü.

Destici, törende yaptığı konuşmada, Sivas'a yapılan hizmetlere değindi. BBP'nin kurucu genel başkanı merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun önemli bir dava adamı olduğunu belirten Destici, Yazıcıoğlu'nun kendisini ülküsüne, inandığı değerlere ve Sivas'a adadığını söyledi.

Muhsin Yazıcıoğlu'nun davasının kendi davaları olduğunu dile getiren Destici, ülkeye hizmet etme gayesinde olduklarını belirtti. Sivas'a 4 yılda çok sayıda hizmet yapıldığını ifade eden Destici, "Sivas, BBP belediyecilik anlayışıyla büyük bir çehre değiştirdi ve değiştirmeye de devam ediyor" diye konuştu.

Destici, yerel seçimlerde de yılmadan mücadeleye devam edeceklerini söyledi. Belediye başkanı adayı olarak gösterilecek bakanların görevlerinden istifa etmesi gerektiğini savunan Destici, "Biz bu çarpık anlayışın değiştirilmesini istiyoruz" dedi.

AK Parti, MHP ve CHP'nin demokratik, sivil bir anayasa sözü verdiğini ifade eden Destici, Türkiye'nin bu anayasaya ihtiyacı olduğunu belirtti. Bunun yerine getirilmediğini savunan Destici, şunları söyledi:

"Bırakın milletin dersiyle, okuluyla, öğretmeniyle uğraşmayı. Bırakın cemaatlerle, cemiyetlerle, hizmet edenlerle uğraşmayı. Tam tersine cemaatlerin, cemiyetlerin, hizmet edenlerin önünü açın. Sizin eksiğinizi tamamlıyorlar, sizin yokluğunuzu hissettirmemeye çalışıyorlar. Sizin eğitimde, öğretimde, ahlakta veremediğinizi vermeye çalışıyorlar. Her cemaat ve cemiyet bunu yapıyor. Siz cemaatlerin ve cemiyetlerin önünü açın. Türkiye'yi ilerletmek, demokratik, sivil ve askeri vesayetlerden kurtarılmış bir Türkiye yapmak istiyorsanız MGK'larla, cemaatlerle, cemiyetlerle, siyasi partilerle, derneklerle ilgili eylem planları hazırlamayı bırakın. PKK'yı nasıl yok ederiz, bölücüleri bu milletin başından nasıl uzaklaştırırız bunların hesabını yapın."

Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ise kente yapılan ve yapılması planlanan hizmetleri anlattı. Ürgüp, bulvarın ve parkın Sivas halkına hayırlı olmasını diledi.

Konuşmaların ardından parkın açılışı gerçekleştirildi. Kolpa adlı rock grubu, açılışta sahne aldı. Konsere vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Destici, daha sonra Alperen Ocakları Sivas Şubesi'nin yeni hizmet binasının açılışına katıldı. Açılışa, Alperen Ocakları Genel Başkanı Serkan Tüzün de katıldı.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement