Belçika'daki federal seçimler - - Son Dakika
Politika

Belçika'daki federal seçimler -

Belçika\'daki federal seçimler -

Belçika'da 25 Mayıs'ta yapılan seçimlerde Federal Meclis'e girmeye hak kazanan Türk kökenli 6 siyasetçi bugün düzenlenen törende yemin etti.

19.06.2014 23:00

Belçika'da 25 Mayıs'ta yapılan seçimlerde Federal Meclis'e girmeye hak kazanan Türk kökenli 6 siyasetçi bugün düzenlenen törende yemin etti.

Bir önceki dönemde Belçika Federal Meclisi'nde 3 Türk kökenli parlamenter görev yaparken, bu dönemde, Flaman Yeşiller'den (Groen) Meryem Almacı, Yeni Flaman İttifakı'ndan (N-VA) Zuhal Demir, Valon Sosyalist Partisi'nden (PS) Özlem Özen ve Emir Kır, Flaman Hristiyan Demokratlar'dan (CD&V) Veli Yüksel ve Flaman Sosyalist Partisi'nden (SP.A) Fatma Pehlivan milletvekili sıralarında oturacak.

Türklerin Belçika'ya gelişinin 50. yılının kutlandığı bir dönemde bu denli bir temsili kimsenin beklemediğini belirten Kır, yemin töreni öncesi yaptığı değerlendirmede, "Bence bu her şeyden önce Belçika'nın başarısı. Yabancılara ne kadar açık olduğunun, onlara ne kadar yer verdiğinin göstergesi. Aynı zamanda Belçika'da yaşayan yabancı uyruklu insanların da başarısı. Bu insanların bu ülkeye ne kadar bağlı olduğunu ve ne kadar çalışkan olduğunu gösteriyor" dedi.

Türk kökenli isimlerin Federal Meclis'te yer almasının, arkadan gelen nesiller için çok önemli olduğunun altını çizen Kır, partisinin hükümette yer alması halinde yeni sorumluluklar almayı umduğunu söyledi.

Türk kökenli federal parlamenter sayısının 3'ten 6'ya çıkmasının, Türk toplumu açısından güzel bir olay olduğunu kaydeden Pehlivan da yeni dönemde yapılacak çalışmalarda partisinin hükümette ya da muhalefette yer almasının belirleyici nitelikte olacağını söyledi. Pehlivan, kendisinin Dışişleri Komisyonu'nda görev almak istediğini vurguladı.

Türk kökenli parlamenter sayısının ikiye katlanmasının Türk toplumu adına başarı olduğunu belirten Yüksel ise "Seçmenler artık bilinçli oy veriyor. Bu da önemli bir gelişme" dedi. Flaman Bölge Parlamentosu'ndan Federal Meclis'e geçiş yapmaktan büyük memnuniyet duyduğunu söyleyen Yüksel, "Vatandaşların sorunlarına ışık tutmaya ve çözüm aramaya çalışacağız" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Belçika'daki federal seçimler - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement