CHP'de Kadın Kotası Yükseltildi - Son Dakika
Politika

CHP'de Kadın Kotası Yükseltildi

CHP\'de Kadın Kotası Yükseltildi

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Deniz Pınar Atılgan, kadın kotasını yüzde 50'ye çıkardıklarını açıkladı.

20.03.2012 13:24  Güncelleme: 19:33

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kadın Kolları Genel Başkanı Deniz Pınar Atılgan, kadın kotasını yüzde 50'ye çıkardıklarını açıkladı.

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Deniz Pınar Atılgan, partisinin Yalova il teşkilatını ziyaret etti. Atılgan, partideki cinsiyet kotasının yüzde 50'ye çıkarıldığını belirterek, "Tüzük kurultayında en az yüzde 33 olan cinsiyet kotasını tüzüğümüze yazdırmıştım. Ancak genel başkanımız ise bu kotayı yüzde 50'ye yükselttiğimizi tüm teşkilatlara iletmemizi istedi. Yalova bu anlamda en şanslı illerden birisi. Çünkü ana kademede kadın sayısı zaten fazla olan bir il. Eğer bu kota uygulanırsa Yalovalı kadınlar yönetimi ele geçirir diye düşünüyorum" dedi.

Kadın kolları olarak genel kurultay hazırlıklarına başladıklarını söyleyen Atılgan, genel kurultayı ise sonbaharda yapacaklarını bildirdi. CHP'ye küskün olan kadınları da yeniden parti çatısı altında toplamak istediklerini dile getiren Atılgan, "Genel başkanımız en kısa sürede kadın kollarını genel kurultaya götürmemizi istedi. İllerimizi dolaşmaya ve hazırlık yapmaya başladık. Yalova bu anlamda gittiğimiz 9'ncu il. İlleri tamamladıktan sonra STK'lar ve vakıflarda olan kadınlarla da görüşüp onları partimize davet edeceğiz. Yine partimize küskün olan kadınları da geri döndüreceğiz. İlçe ve il kongrelerinin tamamlanmasının ardından genel kurultayı büyük bir ihtimalle sonbaharda yapacağız" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika CHP'de Kadın Kotası Yükseltildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement