Vatandaşı ısırıp ölen köpek kuduz çıktı, mahalle 6 ay karantinaya alındı - Son Dakika
3.Sayfa

Vatandaşı ısırıp ölen köpek kuduz çıktı, mahalle 6 ay karantinaya alındı

Gaziantep'in İslahiye ilçesinde yaşayan bir vatandaşı ısıran ve ölen köpeğin kuduz olduğu ortaya çıktı. Olayın yaşandığı Yolbaşı Mahallesi Hayvan Sağlık Zabıtası Komisyonu kararıyla 6 ay süreyle karantinaya alınırken, uyarı tabelası asılan mahalleye hayvan giriş-çıkışları da karantina süresince yasaklandı.

28.05.2024 11:02

Gaziantep'in İslahiye ilçesinde bir kişiyi ısıran köpeğin kuduz olduğu ortaya çıkınca Yolbaşı Mahallesi 6 ay süreyle karantinaya alındı.

ÖLÜM NEDENİ KUDUZ ÇIKTI

İslahiye ilçe merkezine 25 kilometre uzaklıktaki Yolbaşı Mahallesi'nde bir kişi, 5 gün önce sokak köpeği tarafından ısırıldı. Bacağından ısırılan kişi tedaviye alınırken, olaydan sonra ölen köpekten Tarım ve Orman Müdürlüğüne ekipleri tarafından alınan numuneler Adana Veteriner Kontrol Enstitüsü'ne gönderildi. İncelemede, köpeğin ölüm nedeninin kuduz olduğu ortaya çıktı.

Vatandaşı ısırıp ölen köpek kuduz çıktı, mahalle 6 ay karantinaya alındı

MAHALLEYE UYARI TABELASI ASILDI

Bunun üzerine mahalle, İlçe Hayvan Sağlık Zabıtası Komisyonu kararıyla 6 ay süreyle karantinaya alındı. Uyarı tabelası asılan mahalleye, hayvan giriş-çıkışları da karantina süresince yasaklandı. Ayrıca zabıta ekipleri, vatandaşları bilgilendirip, dikkat edilmesi gereken konularda uyarılarda bulundu.

Vatandaşı ısırıp ölen köpek kuduz çıktı, mahalle 6 ay karantinaya alındı

BAŞKA BİR MAHALLEDE DE KARANTİNA VAR

Öte yandan ilçeye bağlı Kazıklı Mahallesi'nde de 20 Mart'ta bir kişiyi ısırdıktan sonra ölen sokak köpeğinin kuduz olduğu ortaya çıkınca, 22 Mart'ta başlatılan karantina sürüyor.

Vatandaşı ısırıp ölen köpek kuduz çıktı, mahalle 6 ay karantinaya alındı
Vatandaşı ısırıp ölen köpek kuduz çıktı, mahalle 6 ay karantinaya alındı
Kaynak: DHA

Son Dakika 3.Sayfa Vatandaşı ısırıp ölen köpek kuduz çıktı, mahalle 6 ay karantinaya alındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (9)

  • Sabri İnce: Hayvan severleri alalım sahneye . 33 4 Yanıtla
    YAGİBASAN: geldim buyur 5 24
  • Nafi Aydogan: hemen hayvan severleri köye gondereliim ilgilensinler 25 3 Yanıtla
  • ZAFER YILDIZ: Acil Olarak Yasa Çıkması Lazım. Sokak Hayvanları Ulusal Güvenlik Sorunu Haline Geldi. 10 3 Yanıtla
  • Emir Arslan: şu başıboş köpekler yüzünden insanlar ölüyor buna karşı gelen hayvanseverler çok istiyorsalar sokak köpeklerini sahiplensinler sadece boş boş konuşuyorlar ve devlet bence bu hayvanseverlere ceza vermeli 6 3 Yanıtla
  • cemal aslan: Allah korusun bir gün kontrolden çıkarsa pandemiden beter olacak. 5 3 Yanıtla
  • Memet Tekinbas: Şimdi başlar vakalar hayvan bunu yaptı saldirdi yok kuduzdu,milleti katliam a ikna etme politikasi,ulen trafikte yol verme yüzünden yillik öldürülenleri hesaplasaniz hayvanin öldürdügünün on kati,hayvava insan gibi davranirsan bir şey yapmaz,ama bizde okadar wahsi hayvan varki iki ayak hayvanlar pek seçemediği için karistiriyor onlardan korunmak için kime saldıracağını. 5 3 Yanıtla
  • Zafer El: hayvan severlere duyurulur 3 2 Yanıtla
  • Şevki Sünger: ama biz uzaya gittilk 1 2 Yanıtla

Advertisement