CHP Heyeti Mısır'a Gidecek - Son Dakika
Politika

CHP Heyeti Mısır'a Gidecek

CHP Heyeti Mısır\'a Gidecek

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu ile CHP milletvekili Osman Korutürk'ün, 9 12 Eylül'de Mısır'da temas ve incelemelerde bulunacağı bildirildi.

03.09.2013 20:26  Güncelleme: 21:47

CHP'den yapılan yazılı açıklamaya göre, CHP heyeti, Mısır hükümetinin davetlisi olarak bu ülkeye gidecek.

Açıklamada şu bilgilere yer verildi: "Türkiye-Mısır ilişkileri bölge barışı ile istikrarı açısından stratejik önem  taşıyor. İki ülke arasındaki mevcut durum ve bölgedeki son gelişmeler bu ilişkilerin sağlıklı bir zeminde olmasını gerekli kılmaktadır. CHP, Türkiye'nin  bölgesel ve küresel plandaki itibar ve gücünü her alanda koruma, kollama ve pekiştirme girişimlerini sürdürmeye devam edecektir. Bu anlayış doğrultusunda CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu ile CHP İstanbul Milletvekili Osman Korutürk 9-12 Eylül'de, Mısır hükümetinin daveti üzerine Kahire'yi ziyaret edecektir. Loğoğlu ve Korutürk'ten oluşan CHP heyeti Mısır'daki ziyaretleri sırasında, siyasi çevreler, sivil toplum kuruluşları, medya ve ilgili çevrelerle görüş alışverişinde bulunacaklardır."

MURSİ İLE GÖRÜŞME TALEBİMİZ OLMADI

CHP Genel Başkan Yardımcısı Loğoğlu, CHP İstanbul Milletvekili Osman Korutürk ile Mısır'a yapacakları ziyaretin ayrıntıları hakkında açıklamalarda bulundu. 9-12 Eylül'de Mısır Hükümeti'nin daveti üzerine bu ziyaretin gerçekleştiğine dikkati çeken Loğoğlu, siyasi olarak geniş bir yelpazede temaslarının olacağını söyledi. "Askeri darbe sonucu devrilen Mısır'ın eski Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ile bir görüşme talebiniz oldu mu?" sorusuna Loğoğlu, "Mursi ile görüşme talebimiz olmadı. Fakat program dahilinde yer alırsa görüşmek isteriz" cevabını verdi. Mursi ile görüşmeden diğer siyasi temsilcilerle görüşmenin darbeye bir meşruiyet kazandırmayacağını söyleyen Loğoğlu, "Müslüman Kardeşli siyasi yetkililerle elbette görüşeceğiz" şeklinde konuştu. Loğoğlu, Mısır Genelkurmay Başkanı Abdülfettah el Sisi ile görüşmeyeceklerini söyleyerek, "O bizim muhatabımız değil ki. Program dahilinde görüşmeler gerçekleştireceğiz. Davet Mısır Hükümeti'nden geldi" diye konuştu.

TECRÜBELERİMİZİ ONLARA DA ANLATACAĞIZ

CHP İstanbul Milletvekili Korutürk de ziyaret hakkında açıklamalarda bulundu. Mısır Hükümeti ile bire bir temas kurmanın doğru olacağını düşündüklerini kaydeden Korutürk, "Kendi düşüncelerimizi sunmak için araya başka ülkelerin sokulması ilişkilerimize zarar verir" dedi. "Mursi ile görüşmeden diğer siyasi yetkililerle görüşmeyiz" şeklinde bir tutum izlemelerinin yanlış olacağını ifade eden Korutürk, kendi düşüncelerini siyasi yetkililerle paylaşacaklarını aktırdı. Türkiye'nin darbe yönetimlerinin zararını açık şekilde tecrübe eden bir ülke olduğunu vurgulayan Korutürk, "Bu tecrübelerimizi onlara da anlatacağız. Demokratikleşme yolunda izleyecekleri takvimi de onlardan dinleyeceğiz" şeklinde konuştu.

Yapacakları ziyaretin detayları hakkında Dışişleri Bakanlığı'na ve Hükümete bir rapor sunacaklarını anlatan Korutürk, gerekli olursa Cumhurbaşkanı Gül'e de bir sunum yapabileceklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP Heyeti Mısır'a Gidecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement