CHP'li Dokuzcan: Kadınsız Bir Seçim Kazanmak Mümkün Değil - Son Dakika
Politika

CHP'li Dokuzcan: Kadınsız Bir Seçim Kazanmak Mümkün Değil

CHP\'li Dokuzcan: Kadınsız Bir Seçim Kazanmak Mümkün Değil

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan, "Kadınlar olmadan, kadınsız bir seçim kazanmak mümkün değil" dedi.

07.01.2013 16:29

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan, "Kadınlar olmadan, kadınsız bir seçim kazanmak mümkün değil" dedi.

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Dokuzcan, 'Anadolu Yollarında 7 Ayda 7 Bölge' çalışmaları kapsamında Mersin'in Silifke İlçesi'ne geldi. İlçe binası önünde partili kadınlar tarafından karşılanan Dokuzcan, ardından köylü pazarını, Silifke Ziraat Odasını ve Bakkallar ve Bayiler Odasını ziyaret etti. Dokuzcan, hedeflerinin güçlü bir kadın örgütü yaratmak olduğunu söyledi. Yetkin bir iktidara yürüyüş için kadın gücünün şart olduğunu vurgulayan Dokuzcan, şöyle konuştu:

"Kadınlar olmadan, kadınsız bir seçim kazanmak mümkün değil. Şu anki iktidarı getiren, oy veren, çalışmasını yapan bir kadın gurubu var, iktidara getiren kadınlar var. Şimdi kadınlar bu iktidarı götürecek CHP'yi iktidara getirecek. Yerel seçimlerde elde edeceğimiz başarı da bizim önümüzü açacak bir süreç başlatacaktır. O nedenle yerel seçimlere kadın örgütlerimizin tam olarak hazırlanması gerekiyor. Seçimlerin kazanılmasının ikinci ayağı sandık örgütlenmesidir. Seçim günü sandığa sahip çıkmaktır. Bir sandıkta yaklaşık 300 seçmen var ve bunun yarısı kadın seçmendir. Bizimde amacımız o kadınlarla güçlü bir örgütlenme yapmak."

CHP'li kadınların Atatürk'ün ışığında yürüyen, onunu devrimlerinin takipçisi ve sürdürücüsü olduğunu anlatan Dokuzcan, şunları söyledi:

"CHP kadınları kalplerinin solda attığını unutmayan. CHP, etkin, yetkin, fedakar, sağlam bir kadın örgütüdür. Şöyle bir ifade var, insan iki kanatlı bir kuştur. Bir kanadı erkekler, bir kanadı kadınlar. O insanın bir yere uçabilmesi için iki kanadın da çalışması lazım. Bizde şunu söylüyoruz, insanlar iki kanatlı bir kuştur, sağ kanadı erkekler, sol kanadı kadınlardır. O yüzden bütün kadınlar solcudur. Uygulanan bazı politikalardan dolayı kadınlar gittikçe eve kapanan, ikincilleşen, şiddete uğrayan, taciz edilen olmuştur. Son dönemlerde de kadın cinayetleri artmaktadır. Şiddet oranları yüksek, kadın cinayetleri artık bizim yüreğimizin de farklı atmasını sağlayacak kadar can alıcı noktaya varmıştır. Erkek arkadaşlarımıza şunu söylüyoruz, onlar bu konuya destek verdikleri ölçüde demokrasinin en büyük taşıyıcısı olacaklardır. Kalbinin solunda attığını unutmayan erkek arkadaşlarımız tabi ki solcudur." - Mersin/ Silifke

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika CHP'li Dokuzcan: Kadınsız Bir Seçim Kazanmak Mümkün Değil - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement