Eskişehir'in Türk Dünyası Kültür Başkentliği - Son Dakika
Politika

Eskişehir'in Türk Dünyası Kültür Başkentliği

Eskişehir\'in Türk Dünyası Kültür Başkentliği

AK Parti Eskişehir Milletvekili Koca: "Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı ile Eskişehir'i hem Türkiye'de, dünyada tanıttık hem de Türkiye'nin dünyada, Türk dünyasında tanınması konusunda önemli organizasyonlar gerçekleştirdik" "Hemen hemen her ilçemize, Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı ile birer.

09.03.2014 14:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca, "Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı ile Eskişehir'i hem Türkiye'de, dünyada tanıttık hem de Türkiye'nin dünyada, Türk dünyasında tanınması konusunda önemli organizasyonlar gerçekleştirdik" dedi.

Koca, Anadolu Ajansı (AA) Eskişehir Bölge Müdürlüğü'nü ziyaretinde yaptığı konuşmada, yeni yatırımlarla kentin, raylı sistemler ve demiryolu taşımacılığında çok daha önemli konuma geleceğini söyledi.

Yüksek Hızlı Tren (YHT) İstanbul hattının da kısa süre içerisinde hizmete açılacağını belirten Koca, şöyle konuştu:

"Ankara ve Konya'dan sonra İstanbul'a da hızlı, güvenli, konforlu şekilde ulaşmış olacağız. Önümüzdeki dönemde yapılan projelerle Bursa'ya, Antalya'ya, doğuda Sivas, Yozgat'a kadar hızlı trenle ulaşmış olacağız. Doğu ile batı hattı arasında ana merkez de Eskişehir'den geçiyor."

Koca, Anadolu Üniversitesi ile Alpu ilçesinde gerçekleştirecekleri Raylı Sistemler Test Merkezi için yer tahsisleri, gerekli etüt çalışmalarının yapıldığı ve projede ihale aşamasına gelindiğini açıkladı.

"Bu test merkezinin tamamlanmasıyla sadece Türkiye'de merkezi konuma gelmeyiz, demiryollarında tüm dünyada da söz sahibi oluruz" diyen Koca, söz konusu projenin, büyük ve önemli yatırım olduğunu, bir an önce hayata geçirilmesi için gayret gösterdiklerini dile getirdi.

"YHT, sanayiyi de geliştirecek"

Koca, YHT'nin, ulaşımdaki çok ciddi problemleri çözdüğüne dikkati çekerek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 7 Mart'ta Eskişehir ziyaretinde, kentle ilgili çalışmalara da değindiğini anımsattı.

Yüksek Hızlı Tren'in sağladığı ulaşım konforundan sonra sanayide de çok ciddi gelişmeler olacağına inandığını anlatan Koca, şunları kaydetti:

"Çünkü bir şehirde sanayi yatırımlarının olabilmesi için her şeyden önce ulaşım problemlerinin çözülmüş olması gerekiyor. Bugün baktığımız zaman hem havayoluyla hem demiryoluyla hem de karayoluyla yani tüm komşu illerimize yapılan duble yollarla ulaşım problemini çözmüş bir iliz. İnşallah, TÜLOMSAŞ'ı, Raylı Sistemler Test Merkezi ile yeni yapacağımız garımızla Eskişehir'in, o demiryolu alanındaki yıldızını hep birlikte daha da parlatırız."

Eskişehir'in 2013 Türk Dünyası Kültür Başkentliği

Koca, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, 2011 yılı mayıs ayında Eskişehir Odunpazarı Meydanı'nda düzenlenen mitingde Eskişehir'i, "Türk Dünyası Kültür Başkenti" ilan etme sözünü verdiğini hatırlatarak, şöyle devam etti:

"Bununla ilgili yasal düzenlemeleri, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde oy birliğiyle gerçekleştirdik. Bir yıl süreyle organizasyonlarımız devam etti yine TBMM'de oy birliğiyle Türk Dünyası Kültür Başkentliği projesini bir 6 ay daha uzatmış olduk. Tabii bu dönemdeki amacımız, hem organizasyonlarımıza 6 ay daha devam etmek hem de bu şehre kalıcı bir takım eserlerin yapılması konusunda adım atmak. Şu anda kalıcı eserlere ciddi anlamda ağırlık veriyoruz. Hemen hemen her ilçemize, Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı ile birer kalıcı eser kazandırıyoruz. Merkezde de şehir merkezinin nefes alacağı, mitingleri, bir takım etkinlikleri yapabileceğimiz, kentte yaşayan tüm nüfusumuzun yaşlısıyla genciyle 7 gün 24 saat kullanabilecekleri Türk Dünyası Kültür Başkenti Meydanı'nı kazandırma konusunda çalışmalarımız devam ediyor."

"Eskişehir'in, tanıtılması konusunda önemli etkinliklere imza attık"

Vişnelik'teki 74 dönüm arazinin halkın hizmetine sunulması, rekreasyon alanı olarak değerlendirilmesi için de çalışmaların başlatıldığını bildiren Koca, "Orayı kazandırmaya çalışıyoruz. Kültür merkeziyle ilgili ihale yapıldı şu an sonuçlanmak üzere. İnşallah yeni bir kültür merkezini kentimize kazandırıyoruz. Meydanlar, kültür evleri kazandırıyoruz. Dolayısıyla tüm bunlarla beraber, kalıcı eserlerle ilgili proje kısmını tamamlamış olacağız. Belki en önemli kazanımlarımızdan biri. Eskişehir'in, hem Türkiye'de hem de dünyada tanıtılması konusunda önemli etkinliklere imza attık. Biz, Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı ile Eskişehir'i hem Türkiye'de hem dünyada tanıttık hem de Türkiye'nin dünyada, Türk dünyasında tanınması konusunda önemli organizasyonlar gerçekleştirdik" diye konuştu.

Koca, öte yandan, yaklaşık 10 bin öğrencinin Türk Dünyası Kültür Başkenti etkinlikleri kapsamında kültür gezilerine katıldığını vurguladı. Bu gezilerin bile kendi başına "gönül köprüsü" kurduğunu belirten Koca, "Ülkemizin, şehrimizin tanıtılması konusunda önemli bir organizasyon oldu. Önemli dostlukların kurulmasına, gerek Balkanlara gerek Türk Cumhuriyetleri'nden birçok noktanın şehrimizdeki öğrenciler tarafından tanınmasına vesile oldu. Bu, hakikaten önemli bir organizasyondu. Bu organizasyonu şehrimize kazandıran başta Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan, Milli Eğitim Bakanımız Nabi Avcı hocamıza, başbakan yardımcılarımıza, kültür bakanlarımıza, şehrimiz adına şükranlarımızı sunuyoruz" ifadesini kullandı. - Eskişehir

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Eskişehir'in Türk Dünyası Kültür Başkentliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement