Girişimciler Sertifikalarını, Bakan Işık'ın Elinden Aldı - Son Dakika
Politika

Girişimciler Sertifikalarını, Bakan Işık'ın Elinden Aldı

Girişimciler Sertifikalarını, Bakan Işık\'ın Elinden Aldı

Düzce Ticaret ve sanayi Odası KOSGEB girişimcilik eğitimi sonucunda sertifika almaya hak kazanan kursiyerlere belgeleri Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık tarafından verildi.

09.02.2014 19:49

Düzce Ticaret ve sanayi Odası KOSGEB girişimcilik eğitimi sonucunda sertifika almaya hak kazanan kursiyerlere belgeleri Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık tarafından verildi.

Düzce Ticaret ve Sanayi Odasında düzenlenen tören geniş katılımla yapıldı. Törende konuşan Bakan Fikri Işık, girişimciliğe sonuna kadar destek vereceklerini belirterek, "Bir ülkede yer altı ve yerüstü kaynakları vardır. Bunlardan ön önemlisi yer üstü kaynaklarıdır. Yetişmiş eleman çok önemli. Bir ülkede girişimci varsa o ülkenin önünde engel yok demektir. Girişimcilik yoksa istediğiniz desteği verin bir adım ilerlemeniz mümkün değil" dedi.

Bakan Işık, Türk insanının girişimci olduğunu belirterek, "Ülkeyi kalkındıracak olanlar girişimcilerdir. Bu anlamda girişimcilik yapımızın mutlaka doğru yönde desteklenmesi önemlidir" diye konuştu.

Bakan Fikri Işık son olarak Düzce Teknopark'ı destekleyeceklerini belirtti fakat şart koştu. Bakan Işık "Desek var ama siz iş yapacaksınız biz öyle destekleyeceğiz" şeklinde konuştu.

Vali Ali İhsan Su da, Düzce'nin her açıdan hızla geliştiğini söyledi. KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan ise girişimcilerin ülkemizdeki sayısının 200 bini aştığını Düzce'de ise bu rakamın bin kişiye ulaştığını söyledi. Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fahri Çakır, Düzce'nin toparlanmakta çok kolay mesafe alamadığını belirterek "İş, AŞ üreten kesimi diri tutmak gayreti içindeyiz. Düzce teşviklerden ötürü önemli bir mesafe kat etti. Bu anlamda teşvikten ötürü başbakanımıza ve kabineye çok teşekkür ediyoruz" dedi.

Çakır, Düzce'de 2 OSB'nin bulunduğunu bunlarında dolululuk oranının üst seviyelerde bulunduğunu belirterek bunların yanı sıra 3 alanda daha OSB kurulması için çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Çakır son olarak teknoloji olmadan bir yere varılamayacağını bu anlamda da ülkenin önünün açık olduğunu belirterek konuşmasını sonlandırdı.

Konuşmaların ardından Düzce TSO Başkanı Fahri Çakır, Bakan Işık'a plaket, kahve ve fincan ile tamamen el ürünü olan bıçak hediye etti.

Tören, Bakan Fikri Işık'ın, girişimcilik eğitimlerine devam eden ve sertifika almayı hak kazanan girişimcilere sertifikalarını vermesi ile son buldu. Bakan Işık, TSO'daki törenin ardından Düzce'den ayrıldı. - DÜZCE

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Girişimciler Sertifikalarını, Bakan Işık'ın Elinden Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement