"Heron" Görüntüleri Meclise Geliyor - Son Dakika
Politika

"Heron" Görüntüleri Meclise Geliyor

"Heron" Görüntüleri Meclise Geliyor

Uludere'de 34 kişinin hayatını kaybettiği hava saldırısına ilişkin Heron görüntüleri yarın meclise geliyor.

14.02.2012 13:19

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Ayhan Sefer Üstün, Irak sınırında meydana gelen olaya ilişkin "Heron" görüntülerini yarın komisyonda izleyeceklerini bildirdi.

Komisyon Başkanı Üstün, konuyla ilgili olarak AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Heron" görüntülerini ilgili kurumlardan istediklerini anımsattı.

Bu görüntüleri yarın komisyonda, uzmanlar eşliğinde izleyeceklerini belirten Üstün, "Milli Savunma Bakanlığı yetkilileri, Irak sınırındaki olaya ilişkin Heron görüntüleri ekipmanlarıyla komisyona getirecek, biz de izleyeceğiz. Milli Savunma Bakanlığı dışındaki başka kurumlardan çağırdığımız uzmanların yorumlamasıyla görüntüleri değerlendireceğiz. Görüntülerin burada saklanması sıkıntılı olabilir, komisyonun teknik altyapısı yok. Bu yüzden görüntüleri izleyip iade edeceğiz. Uzmanların değerlendirmesi kağıda dökülerek rapor haline getirilecek" dedi.

Üstün, "Bu görüntüleri izleyip nasıl bir sonuç elde etmeyi düşünüyorsunuz-" sorusuna ise şu karşılığı verdi:

"Görüntüleri izleyeceğiz, bir kanaat oluşur mu oluşmaz mı bakacağız; ondan sonra başka adımlar atılır mı atılmaz mı-... Başka adımlar atılması gerekiyorsa atılacak. Buna, görüntüleri izledikten sonra karar vereceğiz.

Bu adım adım gidilecek bir iş, hemen bir anda olacak bir şey değil. Kamuoyunun bu konularda bazen aceleci olduğunu hissediyorum. Ufacık bir trafik kazasının iddianameye bağlanması bile ayları alıyor. Dolayısıyla böyle komplike ve bir çok unsurun bir arada bulunduğu bir olayda, hemen sonuç alınması zor. Acele etmemek, sabırlı olmak lazım. Yoksa sağlıklı sonuca ulaşamayız, o da hiç bir şeye yaramaz. O bakımdan hem ailelerin hem de kamuoyunun bu konuda biraz daha soğukkanlı davranması gerekiyor. Komisyon, çalışmalarını sağlıklı bir şekilde yürütüyor, buna destek olmak lazım." - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika 'Heron' Görüntüleri Meclise Geliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement