"30 Mart'tan Sonra Gökçek'in de Belediye Başkanı Olacağım" - Son Dakika
Politika

"30 Mart'tan Sonra Gökçek'in de Belediye Başkanı Olacağım"

"30 Mart\'tan Sonra Gökçek\'in de Belediye Başkanı Olacağım"

MHP Genel Başkan Yardımcısı Karakaya, seçildiği takdirde Ankara'da herkesin belediye başkanı olacağını söyledi.

13.12.2013 17:05

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mevlüt Karakaya, seçildiği takdirde Ankara'da herkesin belediye başkanı olacağını belirterek, "30 Mart'tan sonra sayın Gökçek'in de belediye başkanı olacağım" dedi.

Karakaya, Ostim Organize Sanayi Bölgesi Sanayici İşadamı ve Yöneticileri Derneği'ni (ORSİAD) ziyareti sırasında yaptığı konuşmada, organize sanayi bölgelerinin Türkiye ekonomisi açısından büyük önem taşıdığını ifade ederek, Türkiye'nin özellikle son yıllarda üretimden soğuduğunu ve soğutulduğunu savundu.

Küresel krizlerin attığı son dönemde KOBİ'lerin, esnek yapıları nedeniyle bu krizleri atlatmak için kendine has bir takım yöntemleri bulunduğunu dile getiren Karakaya, küresel sermayenin hakim olması amacıyla Türkiye gibi ülkelere genellikle ölçek ekonomisinin dayatıldığını, ancak ABD'de işletmelerin önemli bir kısmının ise KOBİ'lerden oluştuğunu ve bunların desteklendiğini ifade etti.

KOBİ'lerin finansmana ulaşmak, nitelikli emek ve pazarlara ulaşmak gibi sorunlarının bulunduğunu anlatan Karakaya, Türkiye'de emek sektörüne bakıldığında, çalışana ucuz, çalıştırana pahalı bir sistemin mevcut olduğunu söyledi.

"Ankara'yı sanayi şehri yapmak için Ankara'nın bir başkent ya da bürokrasi kenti olmasından vazgeçemeyiz. Çünkü bunlar birbirlerini besleyen şeylerdir. Bunları unutmamak lazım" değerlendirmesinde bulunan Karakaya, şehrin, dünyada ekonomi alanında rekabet edebileceği bir potansiyeli barındırdığını vurguladı.

Karakaya, "Ama biz Ankara'da bunları tartışmıyoruz. ODTÜ'den yolun geçip geçmeyeceğini tartışıyoruz. Bunun altyapısına bakmıyoruz. Üretimden insanları soğuttuğunuz zaman tekrar üretime döndürmek kolay bir şey değil. Meşakkatli bir iş. Herkes üretimi bıraktı. İthalatçı olmaya başladı" diye konuştu.

Ankara'nın 6 milyar 756 milyon 100 bin lira bütçesi olduğunu, bir o kadar da bütçeye girmeyen ve rant olarak ifade edilen, imardan, hafriyattan, otoparktan, pazardan, piyasadan, tahditten gelen kaynakları bulunduğunu belirten Karakaya, "Nereye gittiğini de kimsenin bildiği yok" dedi.

ORSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Ülgener ise Ankara'daki belediye başkan adaylarına, KOBİ'lere ilişkin sorular yönelteceklerini ve sorunlarını dile getireceklerini aktararak, "Biz sanayiciyiz ve üreten kesimiz, biz KOBİ'yiz. KOBİ'lere ne kadar önem verirseniz, bizler de sizlere o kadar çok önem veririz" görüşünü dile getirdi.

-"Ankara zengin, Ankaralı fakir"

Karakaya daha sonra Ankara Umum Hurdacılar ve Geri Dönüşümcüler İşletme Kooperatifi'ni ziyaret etti ve İvedik Hurdacılar Sitesi'nde iş yerlerini dolaşarak, çalışanlarla sohbet etti.

Esnafın katılımıyla düzenlenen toplantıda da konuşan Karakaya, Ankara'nın zengin ve potansiyeli yüksek bir şehir olduğunu dile getirerek, "Ama Ankara'nın kimliği yok. Ankara son yıllarda özellikle kimliksizleştirildi. Ankara'nın kimliğini yansıtacak bir tane ne eseri vardır, ne görünümü vardır. Ankara çarpık yapılaşmanın ve çarpık büyümenin bedellerini ödüyor" ifadesini kullandı.

Ankara'nın yönetiminin, tamamen ranta dayalı bir yönetim haline geldiğini ileri süren Karakaya, "Ankara zengin, Ankaralı fakir. Bunları kafamıza iyi yazmamız lazım" değerlendirmesinde bulundu.

Seçildiği takdirde Ankara'daki herkesin belediye başkanı olacağını kaydeden Karakaya, "30 Mart'tan sonra sayın Gökçek'in de belediye başkanı olacağım" diye konuştu. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Politika '30 Mart'tan Sonra Gökçek'in de Belediye Başkanı Olacağım' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement