MHP'li Kaya: "Tbmm'ye Başını Örterek Gelen Milletvekillerine MHP'nin Yaklaşımı Olumludur" - Son Dakika
Politika

MHP'li Kaya: "Tbmm'ye Başını Örterek Gelen Milletvekillerine MHP'nin Yaklaşımı Olumludur"

MHP\'li Kaya: "Tbmm\'ye Başını Örterek Gelen Milletvekillerine MHP\'nin Yaklaşımı Olumludur"

ZONGULDAK (İHA) – MHP Genel Başkan Yardımcısı Atilla Kaya, "TBMM'ye başını örterek gelen milletvekillerine MHP'nin yaklaşımı olumludur" dedi.

30.10.2013 22:12

ZONGULDAK (İHA) – MHP Genel Başkan Yardımcısı Atilla Kaya, "TBMM'ye başını örterek gelen milletvekillerine MHP'nin yaklaşımı olumludur" dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Atilla Kaya, Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen ve Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Üyesi İsmail Hakkı Yücel ile birlikte partisinin Kdz. Ereğli İlçe Başkanlığı'nı ziyaret etti. MHP Genel Merkezi olarak Ankara'da 9 Kasım'da düzenleyecekleri mitingin hazırlıkları için Ankara çevresindeki il ve ilçe teşkilatlarını gezdiklerini belirten Kaya, bu gezilerde aynı zamanda teşkilatların yerel seçim hazırlıklarını da takip ettiklerini ifade etti. Kdz. Ereğli'ye Kars'ın kurutuluş yıldönümü nedeniyle Ereğli'de yaşayan Karslıların düzenlediği geceye katılmak üzere geldiklerini belirten Kaya, konuşmasında AK Parti iktidarını eleştirdi.

Türkiye'nin cumhuriyet değerleri ile kavgalı, tabelalardan 'Türkiye Cumhuriyeti' ibaresini kaldırmaya çalışan, Türk adının anayasada olup olmamasını tartışma konusu haline getiren bir siyasi iktidar ile karşı karşıya olduğunu ifade eden Kaya "10 yılını bitirip 11. yılına giren bu siyasal iktidarın toplum hayatımızda, millet hayatımızda açmış olduğu tahribatlar her geçen gün biraz daha büyümektedir. Bu gün ekonomik olarak çok zor dönemlerden geçmekteyiz. Dış politika bakımından Türkiye'nin özellikle güney sınırlarımız kevgire dönmüştür. Kimin girip kimin çıktığının belli olmadığı bir hale gelmiştir. 500 bini aşan Suriyeli mülteci ülkemizin çok değişik illerine dağılmış durumda. Bu aynı zamanda ülkemiz için güvenlik riski haline dönüşmüş bulunmaktadır. Bir taraftan yıllardan beri terör örgütünün saldırısına muhatap olan bir ülkeyiz ve aynı zamanda o terör örgütünün geçip geldiği sınırlar kontrol edilemez hale gelmiştir. Komşularla sıfır sorun diye yola çıkan bir iktidarın bu gün ülkemizi getirmiş olduğu nokta, hemen hemen bütün komşularımızla kavga eden ve Türkiye'nin milli çıkarlarını riske eden bir noktaya gelmiş bulunmaktadır" dedi.

MEDYAYA ELEŞTİRİ

30 Mart 2014 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerinin AK Parti iktidarından kurtuluş için önemli bir fırsat olduğunu dile getiren Kaya, şunları söyledi:

"Mahalli idareler genel seçimleri, ondan sonra cumhurbaşkanlığı ve genel seçimleri de dikkate aldığımızda son derece önemli seçimlerdir. Bu seçimlerde milletimizin birliğine, ülkemizin kardeşliğinde çok büyük tahribatlar yaratan bu iş birlikçi, taşeron AKP iktidarından kurtulmak için önemli bir fırsattır. MHP Türkiye'nin bütün seçim çevrelerinde kendi adayları ile girerek liyakat sahibi, ehliyet sahibi, bilgili, birikimli, genç ve dinamik kadrolarla bu seçimlere hazırlanmaktadır. Milletimiz çaresiz ve ümitsiz değildir. Yaklaşık 40 yıllık siyasi birikime ve tecrübeye sahip ülkücü kadrolar vardır. Milletimizin emrine, milletimize hizmet etmeye de hazırdır. İnşallah Türkiye'yi bu medya susturulsa da, medyanın büyük bir kısmı yandaş hale getirilmiş olsa da, medya bizim faaliyetlerimizi yeterince topluma yansıtmasa da biz Türkiye'yi il il, ilçe ilçe, belde belde dolaşmak suretiyle insanlarımızla görüşerek, kucaklaşarak, MHP'nin alternatif olduğunu, MHP'nin iktidara hazır kadrolarıyla milletimizin emrinde olduğunu insanlarımızla paylaşmaya devam edeceğiz."

"TBMM'YE BAŞINI ÖRTEREK GELEN MİLLETVEKİLLERİNE MHP'NİN YAKLAŞIMI OLUMLUDUR"

Bir gazetecinin TBMM'ye yarın başörtüleri ile girecek milletvekilleri ilgili MHP'nin tavrının ne olacağı sorusu üzerine Atilla Kaya, "Genel başkanımız cumhuriyetimizin 90. yıl resepsiyonun da sorulan bir soru üzerine bunu açıkladı. MHP'nin bu konuda ki tavrı çok açık ve nettir. Bir kere her şeyden önce insanların hangi kılık kıyafeti giyip giymeyeceğine karar vermek hiç kimsenin ne haddidir nede görevidir, nede işidir. Dolayısıyla TBMM'ye başını örterek gelen milletvekillerine MHP'nin yaklaşımı olumludur ve saygıyla karşılamaktadır" dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Kaya partililerle bir süre sohbet ettikten sonra Büyük Anadolu Otel'de Kdz. Ereğli Karslılar Derneği tarafından düzenlenen Kars'ın düşman işgalinden kurutuluş yıldönümü nedeniyle düzenlenen geceye katıldı. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika MHP'li Kaya: 'Tbmm'ye Başını Örterek Gelen Milletvekillerine MHP'nin Yaklaşımı Olumludur' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement