Myp Mersin İstişare Toplantısı - Son Dakika
Politika

Myp Mersin İstişare Toplantısı

Myp Mersin İstişare Toplantısı

Muhafazakar Yükseliş Partisi (MYP) Genel Başkan Yardımcısı Faruk Evirgen, hak, hukuk ve adaletin bir toplumun olmazsa olmaz kavramları olduğunu belirterek, Türkiye'de son dönemde maalesef adalete ve hukuka olan güvenin zedelendiğini ileri sürdü.

09.02.2014 13:18

Muhafazakar Yükseliş Partisi (MYP) Genel Başkan Yardımcısı Faruk Evirgen, hak, hukuk ve adaletin bir toplumun olmazsa olmaz kavramları olduğunu belirterek, Türkiye'de son dönemde maalesef adalete ve hukuka olan güvenin zedelendiğini ileri sürdü.

Kısa süre önce Ahmet Reyiz Yılmaz liderliğinde kuruluş çalışmalarını tamamlayarak Türkiye genelinde teşkilatlanan MYP, Mersin İl İstişare Toplantısı'nı gerçekleştirdi. Genel Başkan Yardımcıları Faruk Evirgen ve Osman Altun ile çok sayıda partilinin katıldığı toplantının açılışında konuşan Mersin İl Başkanı Bekir Okta, MYP'nin kuruluş amacının, meşruiyeti milli irade olan, insan odaklı, seviyeli, dürüst bir siyaset anlayışı ile adaleti ve hakkaniyeti esas alan bir yönetim anlayışını tesis etmek, toplumsal barış ve huzuru hakim kılmak olduğunu söyledi.

Genel Başkan Yardımcısı Faruk Evirgen ise konuşmasında, hak, hukuk ve adalet kavramlarına vurgu yaptı. Hak, hukuk ve adaletin bir toplumun olmazsa olmaz 3 temel kavramı olduğunu ifade eden Evirgen, "Çünkü bu 3 kavram; devlet idaresinin sağlıklı yürütülmesi, insanların bir birleriyle olan ilişkilerde riayet etmesi gereken temel unsurlardır. Eğer bir ülkedeki insanlar arası ilişkilerde hukuk ve adalet olmazsa kaos ve kargaşa olur. Bu nedenle inancımızın temel kaynağı olan ve Allah'ın bize yol gösterici olarak gönderdiği Kuran-ı Kerim'de de bu konular belirtilmiştir" dedi.

Konuşmasını, bu kavramlarla ilgili olarak Kuran-ı Kerim'deki ayetlerle ilgili örnekler vererek sürdüren Evirgen, "Bugün maalesef ülke yönetiminde bu kavramlar geçerliliğini yitirmiş, zayıflamıştır. Adalete olan, hukuka olan güven zedelenmiştir. Yakın zamanda ülkemizde yaşanan ve adına 'Ergenekon', 'Balyoz' denilen davalarda verilen kararlar şu an tartışma konusu olmuş ve ne yazık ki kararların adil olup olmadığı tartışılmaktadır. Hak, hukuk, adalet toplumsal yaşamda vazgeçilmez unsurlardır. Bizim diğer siyasilerden farkımız işte burada ortaya çıkmaktadır. Söz veriyoruz, iktidar olduğumuzda veya yönetime geldiğimizde Kuran'ı Kerim'de emredildiği şekilde adil olacağız. Mahkemeleri iktidara bağlamayacağız. Bugün Türkiye'de en büyük sıkıntı yargıya olan güvensizliktir. Yargının, adaletin olmadığı bir ülkede huzur olmaz, barış olmaz" diye konuştu.

Genel Sekreter Muhammet Recep Altun da MYP'nin neden kurulduğu ve amaçları hakkında açıklamalarda bulundu. İnsanın, ideal ve amaçlarında muvaffakiyet için bir takım fedakarlıklarda bulunmak mecburiyetinde olduğunu dile getiren Altun, "İşinizde, evliliğinizde veya siyasette fedakarlık yapmadan başarılı olmak mümkün değildir. Hiç bir gayeye kolaylıkla ve rahatlıkla erişilemez. İdeal ve gayeler ancak belli güçlükler ve engeller aşıldıktan sonra gerçekleşir. Belirli gaye ve amacı olanlar, bu yolda karşılaşacakları her türlü zorluğa karşı koyacak cesarete, imana ve inanca sahip olmalıdırlar. Bu nedenle MYP, milli ve manevi değerlerimizin korunup geliştirilmesini, yeni nesillere zenginleştirilip aktarılmasını ve bütün insanlığın hizmetine sunulmasını milli ve insani görev kabul etmiştir. Bu ülkeye hizmet etmek için Peygamber Efendimizin doğduğu gece, MYP'nin kurulma aşamasına karar verilmiş ve kurulması için o mübarek gecede karar kılınmıştır" ifadelerini kullandı.

MYP'nin bir gerçeğin peşinde olduğunu vurgulayan Altun, şöyle devam etti: "Maddi bir çıkarı ve beklentisi olmayan bir lidere sahibiz. Türkiye'de öyle bir oyun oynanıyor ki, bu ülkede hukuk, adalet zedelenmiştir. Bir amir memuruna adil davranmıyorsa, bir baba ve anne evlatlarına adil davranmıyorsa, bir öğretmen öğrencilerine adil davranmıyorsa, bir memur, bir işçi adil değilse o ülkede huzur olmaz, o ülkede bereket olmaz. Onun için bir devleti ayakta tutan en büyük etken hukuk ve adalettir. MYP nefretin yerine sevgiyi, zulmün yerine adaleti, sömürünün yerine kardeşliği, çatışmanın yerine dayanışmayı ilke kabul etmiş, aldatan değil her daim güldüren, hak yiyen değil hakkın hakkını fazlası ile veren, zenginliği adaletle dağıtan bir partidir." - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Myp Mersin İstişare Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement