Saadet Partisi ve Gelecek Partisi Milletvekillerinden Oluşan Heyet, Gazze'ye Yardım İçin Mısır'a Gitti - Son Dakika
Politika

Saadet Partisi ve Gelecek Partisi Milletvekillerinden Oluşan Heyet, Gazze'ye Yardım İçin Mısır'a Gitti

Saadet Partisi ve Gelecek Partisi milletvekillerinden oluşan 4 kişilik heyet, Gazze'ye yapılan insani yardım çalışmalarını desteklemek ve yerinde incelemek amacıyla Mısır'a gitti. Heyet, Filistin'e yapılan saldırıları kınayarak, İsrail'in işgalci terör devleti olduğunu vurguladı. Heyet, Mısır üzerinden Gazze'ye ulaşarak yardımları artırmayı hedefliyor.

03.11.2023 09:39

Saadet-Gelecek TBMM Grubu'ndan oluşan milletvekili heyeti, Gazze'ye yapılan insani yardım çalışmalarını desteklemek ve yerinde incelemek amacıyla bugün Mısır'a gitti. Saadet Partisi Ankara Milletvekili Mesut Doğan, "Amacımız Filistinli kardeşlerimize yapılan yardımları artıracak nitelikte adımlar atmak. Dünyanın dikkatini Gazze'ye çekmek. Bunun yanında başta Türk parlamentosu olmak üzere dünyadaki tüm parlamentolara öncülük yapmak. Çünkü biz, bunu hem insani hem imani bir mesele olarak görüyoruz. Türkiye olarak Filistin'in yanındayız" dedi. Doğan, "TBMM bünyesinde tüm siyasi partilerden temsilcilerin olduğu bir katılımla gidelim dedik. Böyle bir teklifte bulunduk ama bu iktidar partisi tarafından reddedildi. Sonrasında iktidar böyle bir heyetin oluşturulacağını ifade ettiği halde bu noktada adım atmadı" diye konuştu.

Saadet Partisi Ankara Milletvekili Mesut Doğan, İstanbul Milletvekili Mustafa Kaya ve Hatay Milletvekili Necmettin Çalışkan ile Gelecek Partisi Denizli Milletvekili Sema Silkin Ün'den oluşan heyet, bugün Gazze'ye yapılan insani yardım çalışmalarını desteklemek ve yerinde incelemek amacıyla İstanbul Havalimanı'ndan Mısır'a hareket etti.

Saadet Partisi Ankara Milletvekili Mesut Doğan, Mısır'a hareketlerinden önce basın mensuplarına ziyaretleriyle ilgili açıklama yaptı. Doğan, şunları söyledi:

"5 GÜNDE 9 BİN 97 FİLİSTİNLİ HAYATINI KAYBETTİ"

"Filistin Sağlık Bakanlığı'nın 2 Kasım'da açıkladığı rakamlara göre 25 günde 9 bin 97 Filistinli hayatını kaybetti. Bunların 3 bin 760'ı çocuk, 2 bin 326'sı kadınlardan oluşuyor. Bu vahşet bir taraftan yaşanırken, İsrail'in dünyada tetikçi olarak kullandığı isimler üzerinden farklı algılar da oluşturuyor. O algılar üzerinden de tabiri caizse çirkinliği iki boyutlu yürütüyor. Sanki İsrail'de İsrail diye bir devlet var ve o devletin bünyesinde de küçük bir Filistin topluluğu var. Filistinliler de yaramazlık yaptığı için bu olaylar oluyormuş gibi bir algı oluşturuluyor. İsrail diye bir devlet yok ki. İsrail diye bir işgalci terör devleti var. Oranın sahibi Filistinliler ve Filistinliler topyekun bugün ülkelerini savunuyorlar. Olaya böyle bakmak gerekiyor.

"BİZ ASLINDA FİLİSTİN'E SAHİP ÇIKARAK ÜLKEMİZE SAHİP ÇIKMIŞ OLUYORUZ"

Sanki bombalar sadece Filistin'e yağıyor. Sadece Filistinliler bombalanıyormuş gibi bir algı oluşturuyorlar. Bombalanan sadece Filistin değil, aslında tüm İslam alemi bombalanıyor. Bu ülkede olan İslam ülkelerinin sınırları bombalanıyor.

İsrailli yetkililerin bu süreçte vermiş oldukları demeçte veya kendi sözde askerlerine verdikleri morallerde kullandıkları cümleler çok açık, çekindikleri bir durum yok. Bunun bir din savaşı olduğunu söylüyorlar ve Tanrı'nın emrini yerine getirdiklerini söylüyorlar. Tanrı emri olarak ifade ettikleri, arz-ı mevud sınırları olduğunu ifade ediyorlar ki o sınırların içerisinde ülkemizin de bölgeleri var. Öyleyse biz aslında Filistin'e sahip çıkarak ülkemize sahip çıkmış oluyoruz. Sınırlarımıza sahip çıkmış oluyoruz.

"TÜRKİYE OLARAK FİLİSTİN'İN YANINDAYIZ"

Bugün Mısır üzerinden Gazze'ye gidecek şekilde hareket ettik, adım attık. İnşallah bugün, İstanbul Milletvekili Mustafa Kaya Bey, Hatay Milletvekilimiz Necmettin Çalışkan Bey, Denizli Milletvekilimiz Sema Hanım ile beraber Mısır üzerinden Gazze'ye gitmeyi planladık. Amacımız Filistinli kardeşlerimize yapılan yardımları artıracak nitelikte adımlar atmak. Yaşanan hadiseyi yerinde inceleyerek bir rapor oluşturmak. Dünyanın dikkatini Gazze'ye çekmek... Bunun yanında başta Türk parlamentosu olmak üzere dünyadaki tüm parlamentolara öncülük yapmak. Çünkü biz, bunun hem insani hem imani bir mesele olarak görüyoruz. Biz Filistin'in yanındayız. Türkiye olarak Filistin'İn yanındayız. Filistinliler haklı oldukları için yanındayız."

"TBMM'DEN TÜM SİYASİ PARTİLERİN KATILIMIYLA GİDELİM TEKLİFİNDE BULUNDUK AMA BU İKTİDAR PARTİSİ TARAFINDAN REDDEDİLDİ"

Doğan, bir gazetecinin "Türkiye'den resmi ve ilk üst düzey ziyareti yapıyorsunuz. Gerek iktidara, gerek Dışişleri Bakanlığı'na ilişkin birşeyler söylemek ister misiniz" şeklindeki sorusu üzerine de şunları söyledi:

Biz isterdik ki Türkiye Cumhuriyeti ve TBMM bünyesinde tüm siyasi partilerden temsilcilerin olduğu bir katılımla gidelim. Böyle bir teklifte bulunduk ama bu iktidar partisi tarafından reddedildi. Sonrasında iktidar böyle bir heyetin oluşturulacağını ifade ettiği halde bu noktada adım atmadı. Biz öncülük etme niyetiyle böyle bir adım attık. Dışişlerimizi bilgilendirdik, büyükelçilerimizi bilgilendirdik. İnşallah bizim attığımız bu adım öncü olur.

Saadet Partisi ve Gelecek Partisi Milletvekillerinden Oluşan Heyet, Gazze\'ye Yardım İçin Mısır\'a Gitti
Kaynak: AA

Son Dakika Politika Saadet Partisi ve Gelecek Partisi Milletvekillerinden Oluşan Heyet, Gazze'ye Yardım İçin Mısır'a Gitti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement