Sp, Çözüm Sürecinden Endişeli - Son Dakika
Politika

Sp, Çözüm Sürecinden Endişeli

Sp, Çözüm Sürecinden Endişeli

Saadet Partisi (SP) Tokat İl Başkanı Bilal Metehan Aydın, çözüm sürecinin sonucundan endişe duyduklarını söyledi.

13.03.2013 15:43

Saadet Partisi (SP) Tokat İl Başkanı Bilal Metehan Aydın, çözüm sürecinin sonucundan endişe duyduklarını söyledi.

Milli Görüş hareketinin lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan, vefatının 2. yıl dönümünde Tokat'ta düzenlenecek etkinliklerle anılacak. SP Genel Başkan Yardımcısı Temel Karamollaoğlu'nun katılımı ile cumartesi günü Hüseyin Akbaş Spor Salonu'nda yapılacak programla ilgili bil veren SP İl Başkanı Bilal Metehan Aydın, Erbakan'ı anmak değil, yaptıklarını anlatmak için programlar düzenlediklerini söyledi.

PKK tarafından kaçırılan kamu görevlilerinin Türkiye'den giden heyete teslim edilmesiyle ilişkin basın mensuplarının sorularına cevap veren Başkan Aydın, süreci endişe ile izlediklerini ifade ederek, "PKK ile alakalı olarak bu yapılan tavırların geçmişten beri gelen bazı açıklamalar aklımıza geliyor. Öcalan'la asla görüşme yapılamayacağı ifade edilirken, bugün Öcalan'ın meclise bile girmesi konuşulan bir ülke içerisindeyiz. Yaklaşık 2 yıldır esir tutulan kardeşlerimiz var. Bunların kurtuluşu elbette istediğimiz, gönülden desteklediğimiz uygulamadır. Ama şu anda 2 sene önce yapılmış bir eylemin ikinci sahnesi izletilmeye çalışılıyor bize. Erbakan Hocamızın da bize öğretmiş olduğu bir planın parçası olarak düşünmemiz lazım. Şu anda PKK terör örgütü bu ülkenin maddi ve manevi değerlerine saldırması amacıyla hedeflenmiştir. Bu siyasi eylem bitirildiği takdirde bu boşluğu doldurulacak başka bir eylemin Türkiye'de çıkartılmasını endişe ile görmekteyiz" dedi.

Aydın, hükümetin bu süreçte yapmış olduğu icraatı desteklediklerini ama bunun sonuçta bir hayır getireceğine de inanmadıklarını sözlerine ekledi. - TOKAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Sp, Çözüm Sürecinden Endişeli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement