Sp Genel Başkanı Mustafa Kamalak Açıklaması - Son Dakika
Politika

Sp Genel Başkanı Mustafa Kamalak Açıklaması

Sp Genel Başkanı Mustafa Kamalak Açıklaması

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, “Bir grup genç Taksim’deki ağaçları dokunmayın diyordu.

03.01.2014 22:58

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, "Bir grup genç Taksim'deki ağaçları dokunmayın diyordu. Fidan benden hadi 10 bin ağaç dikelim deselerdi ne olurdu? Bir komplo varsa bozulmuş olmaz mıydı?" dedi.

SP Kayseri İl Başkanlığı'nın düzenlediği gençlik şölenine katılmak ve partisinin belediye başkan adaylarını açıklamak üzere Kayseri'ye gelen SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak, partililere seslendi. Belediye başkan adaylarının tanıtılmasının ardından bir konuşma yapan Kamalak, "Emin olun imanın önünde inancın önünde duracak hiç engel yoktur. İşimiz kolay Allah'ın izni ile. Çünkü amacımız bellidir. Yolumuz bellidir. Yardımcımızda Allah'tır. Bakmayın fetret dönemine, bu yoldan önden gidenlerin izi bellidir. Mücahitler yolumuzu açmıştır. Onlar sıcak çölleri karlı dağları geçtiler. Karalar bitmişti denize dayandılar. Neticede yer yer 20 metreyi bulan Bizans sularında hilal dalgalanıyordu. Zaman zaman engellerle güçlüklerle karşılaşacağız. Çalışan için aşılmayacak engel yoktur. O engelleri bir bir aşacağız" dedi.

SP'nin geçmişi ile ilgili bilgiler veren Kamalak, "1991 seçiminde bütün engellemelere karşı iktidar partisi olduk ve 1995 seçimlerinde Türkiye'nin yerel yönetimin vatandaşlar emin ellere teslim ettiler. Gafiller yolumuzu kesti ama geçen zaman içerisinde aziz milletimiz gördü ki doğru yol milli görüş yoludur. Yarınlar elbette bizimdir. Biz burada sadece belediye başkan adaylarımızı tanıtmak için bir araya gelmiş değiliz aynı zamanda azizi milletimizin istikametini belirlemek için davet etmeye geldik. İlkelerimiz ve amaçlarımız beldir. Bir kısım gafiller yönünü batıya çevirmiş. Biz hayır diyoruz. Yönümüz doğu. Güneş doğudan gelir diyoruz. ve sonra bizim yerimiz kardeşlerimiz yanıdır. Ah-ı figan eden kardeşlerimizin yanıdır yerimiz. Aziz milletim senin yerin neresidir? Kararınızı ona göre verin. Bindiğiniz arabanın plakasına değil sizi götürdüğü yere bakın. Bu arada dün beraber yürüdüğümüz kardeşlerime sesleniyorum" ifadelerini kullandı.

Seçim sürecinde partililerden yardım isteyen Mustafa Kamalak, "Kardeşlerim, dün yola beraber çıktığımız kardeşlerim göğsü iman dolu kardeşlerim bizden ne gibi kötülük gördünüz ki yolunuzu değiştirdiniz. Biz sizin davanıza sahip çıkmaktan başka ne iş yaptık ki? Kayserili kardeşim sen nasıl bir düzen istiyorsun? Melikgazi'ye Kocasinan'a sorsaydık onlar haçlı ordusuna mı gitmek isterdi İslam ordusuna mı gitmek isterdi? Şu salonumuz bile dünyaya yön vermek için yetebilir. Dünyaya aydınlatan iman dolu göğüslerin her biri o semada ki güneşten çok daha tesirlidir. Kardeşlerim, bir davanın hakkını geçici kalabalıkların çokluğu ile değil ilahi iradeye uygunluğu ile ölçülebilir. Önümüzde 3 aydan daha kısa bir zaman dilimi kaldı. Bu süre içerisinde geceyi gündüze katmamız gerekiyor. Sevaba ihtiyacı olanlar koşuştursun. Gözyaşı döken kardeşlerimin imdadına yetiştirmek isteyenler koştursun. Zulm ile kadir ile bir damla kan dökse biri o bir damla kan umman olur gelirde boğar bizi diyenler koşuştursun. Tebliğ vazifesi de bize aittir. Ne olur bütün insanlarımıza ulaşın. Bakmayın birilerini sarhoş olduğuna. İki asırdır bu milletin imanı ile oynanmıştır. İçkinin reklamı yapılmıştır. Gençlerimiz kandırılmış ve ceplerinden paraları alınmıştır. Sonra ateist diye yüzü koyun terk edilmiştir. Türkiye sizi bekliyor. İnsanlık sizi bekliyor. Koşturun lütfen. Kayseri kazanacak Türkiye kazanacak. Tüm insanlık kazanacak. Bizim ilkemiz savaş değil barıştır. Bunlara tüm insanlık muhtaçtır" diye konuştu.

Gezi olaylarına da değinen Kamalak, "Bakmayın birilerini bize komplo kuruluyor dediğine. Birileri bize uluslar arası komplo kuruluyor diyor. Bir grup genç Taksim'de ki ağaçları dokunmayın diyordu. Fidan benden hadi 10 bin ağaç dikelim deselerdi ne olurdu? Bir komplo varsa bozulmuş olmaz mıydı?" ifadesinde bulundu.

17 Aralık operasyonu hakkında da konuşan SP lideri, "17 Aralık olayları ile ilgili olarak ortada doğru yanlış bir iddia var ama iddia büyük. Vicdan sahibi herkese sormak istiyorum. Denilse ki bakanlarım ortada büyük bir iddia var. Ümit ederim ki bu iddia yalandır. Ama bu iddia gerçekliği ortaya çıkana kadar siz istirahat ederim deseydiniz. Savcılara ve polislere de sizi tebrik ederim önemli bir iddiayı ortaya çıkardınız denilseydi. İkinci olarak 14 ay takip ettiğiniz bu davayı sızdırmadığınız için tebrik ediyorum. İddia nerede ise bana ulaşacakmış. Bana ulaşmadan engellediğiniz için sizi tebrik ederim. Böyle bir komplo varsa eğer geri tepmez miydi? Bir komplo Türkiye'nin lehine dönmez miydi? Niye öyle yapılmadı? Benim dediğim formül benim dediğim milli görüş formülüdür. Bu üslup bizim üslubumuzdur" dedi.

"BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI AÇIKLANDI"

Öte yandan, SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak'ın katıldığı programda Kayseri merkez ve ilçe belediye başkan adayları da açıklandı. Açıklanan liste şu şekilde;

"Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Haşim Özçelik, Kocasinan Belediye Başkan Adayı Erhan Arıcı, Melikgazi Belediye Başkan Adayı Nuh Tosun, Akkışla Belediye Başkan Adayı Alaattin Kızmaz, Bünyan Belediye Başkan Adayı Ali Doğan, Develi Belediye Başkan Adayı Mesut Köseoğlu, Felahiye Belediye Başkan Adayı Ahmet Çilsal, Hacılar Belediye Başkan Adayı Erdal Altun, İncesu Belediye Başkan Adayı İbrahim Karaalp, Özvatan Belediye Başkan Adayı Mustafa Gürsel Alban, Pınarbaşı Belediye Başkan Adayı Selçuk Onat, Sarıoğlan Belediye Başkan Adayı Dursun Güven, Sarız Belediye Başkan Adayı Ramazan Atalan, Talas Belediye Başkan Adayı Gazali Kip, Tomarza Belediye Başkan Adayı Erdal Yalçın, Yahyalı Belediye Başkan Adayı Fatih Erdoğdu, Yeşilhisar Belediye Başka Adayı Mükremin Çuhadar."

SP Lideri Mustafa Kamalak, programın ardından karayolu ile Ankara'ya hareket etti. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Sp Genel Başkanı Mustafa Kamalak Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement