TBMM Başkanı Çiçek Açıklaması - Son Dakika
Politika

TBMM Başkanı Çiçek Açıklaması

TBMM Başkanı Çiçek Açıklaması

"Her kayıp, ülke için kayıptır.

14.03.2014 15:06

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Berkin Elvan ve Burak Can Karamanoğlu'nun ölümleriyle ilgili olarak, "Her kayıp, ülke için kayıptır. Bu kayıpların her birisi, dinleyene, anlayana, anlaması gerekenlere bir mesaj veriyor. Bu mesajı iyi okumamız, iyi anlamamız lazım" dedi.

Çiçek, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla TBMM Sağlık Merkezi'ni ziyaret ederek, doktorlar ve sağlık çalışanlarının bayramını kutladı, çiçek takdim etti.

Sağlık Merkezi'nden ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çiçek, bayramların eski tadında kutlanmadığını dile getirdi. Çiçek, iki gün önce Berkin Elvan'ın, bugün Burak Can Karamanoğlu'nun son yolculuğuna uğurlandığını ifade ederek, şunları söyledi:

"Eskiden cephelerden ölüm haberleri gelirdi. Sonra çok şükür Türkiye, uzun süre savaşa gitmedi, sulh ve sükun dönemini yaşadık ama arkasından kanlı terör olayları başladı, bu kez terörden kaybettiğimiz evlatlarımıza üzüldük. Şimdi maalesef toplumsal olaylarda kaybettiğimiz insanlar var. Aslında her kayıp ülke için kayıptır, sadece aileleri bakımından değildir. Bu kayıpların her birisi, dinleyene, anlayana, anlaması gerekenlere bir mesaj veriyor. Bu mesajı iyi okumamız, iyi anlamamız lazım."

Türkiye'nin kavgaya değil, huzura, barışa, kalkınmaya ihtiyacı olduğunu vurgulayan Çiçek, şöyle devam etti:

"Bunun yolu birbirimizi anlamaktır, birbirimize kulak vermektir, birbirimize saygı duymaktır. Farklı düşüncelerde, inançta da olsak bu ülke hepimizin. Birlikte yaşayacağız, birlikte yaşamanın şartlarını oluşturmamız lazım. Barışı, huzuru sağlamak için kalp krizi geçiren, yolda hayatını kaybeden güvenlik güçlerimiz var, bunların hepsi yüreğimizi yakan hususlar. Toplum önünde sorumluluk taşıyan insanlar olarak, bu mesajları iyi okuyup sağlıklı toplum inşa etmek için ortak çaba göstermemiz gerekiyor. Soğukkanlılıkla, sağduyuyla olup bitenleri değerlendirmemiz gerekiyor." - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika TBMM Başkanı Çiçek Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement