Valilik Kararı Afişe Yapıştırıldı - Son Dakika
Politika

Valilik Kararı Afişe Yapıştırıldı

Valilik Kararı Afişe Yapıştırıldı

CHP'liler Kaldırılmayan Afişin Üstüne Valilik Kararını Astı.

14.08.2010 18:09

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yarın Gaziantep'te yapacağı miting için asılan ve CHP'nin şikayeti üzerine valilik tarafından toplatma kararı verilen afişlerin toplatılmamasına CHP tepki gösterdi. CHP'liler, valiliğin kendilerine gönderdiği toplatma kararını, afişte Başbakan'ın fotoğrafları üzerine yapıştırdı.

Partisinin milletvekilleri Akif Ekici ve Yaşar Ağyüz ile birlikte kaldırılmayan afişlerin önünde toplantı yapan CHP Gaziantep İl Başkanı Avukat Hasan Öztürkmen, önceki gün Başbakan Erdoğan'ın Gaziantep gezisi için billboardlara asılan 'Recep Tayyip Erdoğan geliyor, Gaziantep evet diyor' ifadesinin yasalara aykırı olduğu gerekçesiyle eline aldığı fenerle eylem yapıp sokaklarda, "Yasaları uygulayacak bir devlet adamı aranıyor" dediğini hatırlattı.

Dün de Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Asım Güzelbey hakkında Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduğunu anımsatan Öztürkmen, dün akşam saatlerinde valilikten kendilerine söz konusu afişlerin toplatılma kararı alındığını ve ilgililere gerekli talimatın verildiğinin resmi yazıyla tebliğ edildiğini vurguladı. Ancak toplatma kararına rağmen aradan bir güne yakın zaman geçmesine karşın afişlerin hala kaldırılmadığını kaydeden Öztürkmen, "Dünden bu yana yaptığımız tüm girişimlere rağmen bu kez de 'Biz bunu kaldıracağız' diyen bir muhatap bulamadık. Emniyet Müdürlüğü yetkilileri afişlerin toplatılmasının partinin yetkisinde olduğunu ifade ediyor. AKP de bunu kaldırmadığı gibi dün gece Gaziantep'in ana caddelerinde üzerinde 'Evet' yazılı otobüs bütün Gaziantep'i dolaştı. Bugün Gaziantep'in her tarafında aynı çalışma devam ediyor" dedi.

Konuşmaların ardından Öztürkmen, Valilik tarafından kendilerine gönderilen afişlerin toplatma kararının büyütülmüş fotokopisini Başbakan Erdoğan'ın fotoğrafının üzerine bantla yapıştırarak, "Bunu sayın başbakanın boynuna, boğazına asıyoruz. Sayın genel başkanımızın boynuna asacağız dediği gibi. Bu hukuk tanımayan AKP yetkililerini de böylelikle halka teşhir ediyoruz" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Valilik Kararı Afişe Yapıştırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement