49. Ulusal Nöroloji Kongresi - Son Dakika
Sağlık

49. Ulusal Nöroloji Kongresi

49. Ulusal Nöroloji Kongresi

Türk Nöroloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Ersin Tan, nöropatik ağrıların basit ağrı kesicilerle tedavi etme şansının olmadığını, gereksiz yere kullanılan ağrı kesicilerin de ağrıyı kesmediği gibi daha ...

18.11.2013 21:48

Türk Nöroloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Ersin Tan, nöropatik ağrıların basit ağrı kesicilerle tedavi etme şansının olmadığını, gereksiz yere kullanılan ağrı kesicilerin de ağrıyı kesmediği gibi daha da artırdığını söyledi.

Serik ilçesine bağlı Belek beldesindeki bir otelde devam eden 49. Ulusal Nöroloji Kongresi'ne katılan Prof. Dr. Tan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ağrıyı, vücudun bir alarmı olarak nitelendirdi.

Alarm çaldığında vücutta yanlış giden bir şeyler olduğunun anlaşılması gerektiğine işaret eden Tan, hastaların ağrılarını tedavi edebilmesi için ağrılarını iyi tanımaları gerektiğini anlattı.

Ağrıların farklılık gösterdiğini, yanma, batma, elektriklenme, kaşınma, üşüme gibi sıkıntıların da birer ağrı belirtisi olduğunu dile getiren Tan, bu tür ağrıların sinir sistemi ile bağlantısı bulunduğunu kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Sağlık 49. Ulusal Nöroloji Kongresi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement