DSÖ, Tütün İle Mücadelede Türkiye'yi Örnek Gösterdi - Son Dakika
Sağlık

DSÖ, Tütün İle Mücadelede Türkiye'yi Örnek Gösterdi

DSÖ, Tütün İle Mücadelede Türkiye\'yi Örnek Gösterdi

Dünya Sağlık Örgütü, tütün ürünleriyle mücadelede Türkiye'yi örnek gösterdi ve diğer ülkelerin Türkiye'yi örnek almalarını tavsiye etti.

26.07.2013 12:34

Dünya genelinde 194 ülkenin tütün kontrolü politikalarının değerlendirildiği WHO'nun 2013 yılı Küresel Tütün Kontrol Raporu açıklandı. Buna göre Türkiye, MPOWER kriterlerinin tamamını karşılayan ilk ve tek ülke oldu. Dünya genelinde tütünle mücadelede istenilen düzeye ulaşılamadığına dikkat çekilen raporda, ülkelerin küresel tütün kontrolü hedeflerini yakalayabilmeleri için Türkiye'yi yakında izlemelerini istendi.

Raporun, "Örnek Ülke Türkiye" başlığı altında ayrılan özel bölümünde, M-POWER politika paketi kapsamında Türkiye'nin uygulamalarına yer verildi. "Türkiye: Diğer Ülkeler İçin Bir Örnektir" başlıklı bölümde ise şu ifadeler kullanıldı: "Türkiye MPOWER paketinde yer alan 6 önlemde de en büyük başarıyı gerçekleştiren tek ülkedir. Bu ilerleme Türk hükümetince tütün kontrolünde sürdürülen siyasi kararlılığın bir kanıtı olup hükümet, DSÖ, diğer uluslararası kuruluşlar ile sivil toplum arasındaki işbirliğinin mükemmel bir örneğidir."

Türkiye'nin tütün ürünlerine karşı yaptığı başarılı çalışmaları nedeniyle DSÖ Genel Direktörü Margaret Chan, Dünya Tütünsüz Günü'nde Başbakanımız Recep Tayip Erdoğan'a "Küresel Tütün Kontrolü Özel Prestij Ödülü" vermişti. Bu ödül, 10 Temmuz 2013 tarihinde Panama'da belgelendirilerek dünyaya ilan edildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Sağlık DSÖ, Tütün İle Mücadelede Türkiye'yi Örnek Gösterdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement