Kırklareli gencin yüz nakli umudu - Son Dakika
Sağlık

Kırklareli gencin yüz nakli umudu

Kırklareli gencin yüz nakli umudu

Kırklareli gencin yüz nakli umudu

24.09.2013 21:24

Kırklareli gencin yüz nakli umudu

Kırklareli gencin yüz nakli umudu

- Kaya: "Bana takılacak yüzün bir siyahiye ait olduğunu ve naklin bu yüzden iptal edildiğini öğrendim. Ten uyuşmazlığı nedeniyle kötü bir görüntü oluşururdu diye düşünüyorum"

KIRKLARELİ (AA) - Kırklareli'de, 12 yaşındayken oynadığı av tüfeğinin ateş alması sonucu yüzünden yaralanan ve Akdeniz Üniversitesinden yüz nakli için gelecek umutlu haberi bekleyen Recep Kaya, "Bana takılacak yüzün bir siyahiye ait olduğunu ve naklin bu yüzden iptal edildiğini öğrendim. Ten uyuşmazlığı nedeniyle kötü bir görüntü oluştururdu diye düşünüyorum" dedi.

Kaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, tek umudunun yüz nakli olarak sağlığına kavuşmak olduğunu söyledi. Daha önce birçok kez yüzünden ameliyat olduğunu ancak istenen sonuca ulaşılamadığını ifade eden Kaya, şöyle konuştu:

"Bana takılacak yüzün bir siyahiye ait olduğunu ve naklin bu yüzden iptal edildiğini öğrendim. Ten uyuşmazlığı nedeniyle kötü bir görüntü oluştururdu diye düşünüyorum. Olduktan sonra olurdu ama kötü bir görüntü olurdu. Ben kendisini görmedim. Geri döndüğüme üzüldüm ama kısmet böyleymiş. Bundan sonra beklemeye devam edeceğim. Umudumuz devam ediyor. Ne zaman 'gel' denilirse gideceğiz. Telefon bekliyoruz."

Kaya, Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi nakil ekibinden gelen telefonla ameliyat için yola çıkmış, "Yüz naklinde bir sorun çıktı" denilmesi üzerine evine dönmüştü.

Bodrum'da geçirdiği beyin kanaması sonrası İzmir'de sevk edildiği hastanede beyin ölümü gerçekleşen İngiliz vatandaşı Nathan Dean Anderson'ın organları, ailesi tarafından bağışlanmıştı. Siyahi olan Anderson'un bağışlanan yüzü, cilt renginin uyum sorunu nedeniyle alınamamıştı.

Muhabir: Özgün Tiran

Yayınlayan: Sevil Çelik

Kaynak: AA

Son Dakika Sağlık Kırklareli gencin yüz nakli umudu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement