Nijerya'da gizemli hastalık can aldı, çok sayıda kişi ise enfekte - Son Dakika
Sağlık

Nijerya'da gizemli hastalık can aldı, çok sayıda kişi ise enfekte

Nijerya\'da gizemli hastalık can aldı, çok sayıda kişi ise enfekte

Nijerya'nın Zamfara bölgesinde henüz nedeni belirlenemeyen bir hastalık, 4 kişinin ölümüne ve onlarca kişinin enfekte olmasına neden oldu. Hastalığın belirtileri arasında ise grip benzeri semptomlar, karın bölgesinde şişlik, karında sıvı birikimi, büyümüş karaciğer ve dalak, ateş ve genel vücut zayıflığı bulunuyor.

13.05.2024 11:28

Nijerya'nın Zamfara bölgesinde ortaya çıkan ve henüz nedeni bilinmeyen bir hastalık, 4 kişinin hayatını kaybetmesine ve onlarca kişinin enfekte olmasına yol açtı.

ŞU ANA KADAR 4 KİŞİ ÖLDÜ

Nijeryalı bir doktor, yaptığı açıklamada hastalığın Maradun, Shinkafi ve Gusau köylerinde görüldüğünü ve bu köylerdeki durumun ciddiyetini vurguladı. Yerel yönetimler de bu vakaları teyit etti. Doktor, hastalığın su tüketimi ile ilişkilendirilen vakalar arasında özellikle çocukları etkilediğini belirtti. Şu ana kadar toplamda 4 ölüm ve 177 vaka kaydedildiğini bildirdi.

Nijerya'nın Zamfara bölgesinde gizemli hastalık, 4 kişinin ölümüne ve yüzlerce kişinin enfekte olmasına yol açtı

Ulusal Hastalık Kontrol Merkezi, durumdan haberdar edildi ve bu vakaların ardından ölüm sayısının artmasını önlemek amacıyla acil bir müdahale aşamasına geçildi. Hastalığın nedenlerinin ve yayılma mekanizmasının daha iyi anlaşılması için ülkede çalışmaların devam ettiği bildirildi.

Nijerya'nın Zamfara bölgesinde gizemli hastalık, 4 kişinin ölümüne ve yüzlerce kişinin enfekte olmasına yol açtı

HASTALIĞIN BELİRTİLERİ DİKKAT ÇEKİYOR

Sağlık uzmanları, hastalığın hızla yayıldığına dair uyarılarda bulunurken, grip benzeri semptomlar, karın bölgesinde şişlik, karında sıvı birikimi, büyümüş karaciğer ve dalak, ateş ve genel vücut zayıflığı gibi belirtileri sıraladı.

Son Dakika Sağlık Nijerya'da gizemli hastalık can aldı, çok sayıda kişi ise enfekte - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Ömer SÜRÜCÜ: Heh yine hastalık salgın uydurmaya başladılar. 1 1 Yanıtla

Advertisement