Nişantaşı Hastanesi Obeziteyle Mücadele Ediyor - Son Dakika
Sağlık

Nişantaşı Hastanesi Obeziteyle Mücadele Ediyor

Nişantaşı Hastanesi Obeziteyle Mücadele Ediyor

Çağımızın en büyük hastalığı olan obeziteye karşı Nişantaşı Hastanesi ve Şişli Belediyesi güçlerini birleştirdi.

30.09.2013 09:37  Güncelleme: 09:38

Çağımızın en büyük hastalığı olan obeziteye karşı Nişantaşı Hastanesi ve Şişli Belediyesi güçlerini birleştirdi. Bu amaçla bugün saat: 10:00'da Şişli Belediyesi'nde bir seminer düzenlendi. Nişantaşı Hastanesi Sağlıklı Beslenme ve Diyet Uzmanı Bahar Aktan seminere katılanlara obezite hastalığı ve tedavisi konusunda bilgi verdi

Türkiye'de her geçen gün artan obezite hastalığına karşı mücadele etmek üzere Nişantaşı Hastanesi ve Şişli Belediyesi ele ele verdi. Bu amaçla bugün saat 10:00'da Şişli Belediyesi'nde bir seminer düzenlendi. Nişantaşı Hastanesi Sağlıklı Beslenme ve Diyet Uzmanı Bahar Aktan seminere katılanlara obezite hastalığı, nedenleri ve tedavisi konusunda bilgi verdi. Obezitenin vücutta fazla miktarda yağ dokusu birikimi sonucu ortaya çıkan ve mutlaka tedavi edilmesi gereken bir hastalık olduğunu söyleyen Bahar Aktan, "Dünya Sağlık Örgütü de (DSÖ) obeziteyi bir hastalık olarak kabul ediyor. Günümüzde artan obez insan sayısı ve obeziteye yakalanma yaşının çocukluk çağına kadar inmesi hastalığın ciddiyetini gözler önüne seriyor" dedi.

"Yaşam şeklinizi değiştirin"

Obezite hastalığının tedavisi için her şeyden önce yaşam şeklinin değiştirilmesi gerektiğini belirten Aktan, "Yememize dikkat etmeli ve daha fazla hareket etmeliyiz. Sağlıksız beslenme ve hareketsizlik bu hastalığın en büyük nedeni" diye konuştu. Obezite kendi başına bir sağlık sorunu iken, son yıllarda obezitenin neden olduğu hastalıkların da ayrı bir araştırma konusu haline geldiğini ifade eden Aktan, "Artan obezite ve obeziteye bağlı sağlık sorunları yaşamı tehdit eder hale geldi. Bu amaçla alternatif tedavi ve önleyici beslenme stratejileri geliştirildi. Seminerde, "obezite ve obeziteye bağlı hastalıklardan korunmak" ve "obezitede tedavi yaklaşımları" konusunda en yeni bilgileri aktardık" açıklamasında bulundu. Diyet tedavisinde temek beslenme prensipleri anlatıldı ve önemli birkaç püf noktaya dikkat çekildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Sağlık Nişantaşı Hastanesi Obeziteyle Mücadele Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement