Alaçatı'da Surf Rüzgarı Esiyor - Son Dakika
Spor

Alaçatı'da Surf Rüzgarı Esiyor

Alaçatı\'da Surf Rüzgarı Esiyor

Dünya'nın en hızlı ve en iyi windsurfçülerinin katılımı ile Pegasus Hava Yolları ana sponsorluğunda bu yıl 7.kez gerçekleştirilen Pegasus Airlines PWA Windsurf Dünya Kupası, efsanevi windsurfçüleri ağırlamaya başladı.

20.08.2013 12:46

Dünya'nın en hızlı ve en iyi windsurfçülerinin katılımı ile Pegasus Hava Yolları ana sponsorluğunda bu yıl 7. kez gerçekleştirilen Pegasus Airlines PWA Windsurf Dünya Kupası, efsanevi windsurfçüleri ağırlamaya başladı.

Pegasus Airlines PWA Windsurf Dünya Kupası 1.günü muhteşem görüntüler oluşturarak başladı. 29 ülkeden 64 erkek, 22 kadın sporcu arasındaki mücadele de kızıştı. Erkekler ve kadınlar kategorisinde birer eleme yarışı yapıldı. Erkekler Genel Klasmanda; Antonie Albeau liderliğini sürdürürken, Pierre Mortefon 2., Gonzalo Costa Hoevel ise 3. Oldu. Türk sporcularımızdan derece için yarışan Bora Kozanoğlu 9. sırada yer alıyor. Kadınlar Genel Klasmanda ise; Sarah Quita Offringa liderliğini korurken, 2. Çağla Kubat, 3. Ayako Suzuki oldu. Türk sporcularımızdan derece için yarışan Lena Erdil 7. sırada yer alıyor.

Pegasus Airlines PWA Windsurf Dünya Kupası'nda yarışlar hergün saat 11: 00'de başlayarak 24 Ağustos Cumartesi günü koşulacak final yarışları ile sona erecek. Yarışma sonunda ilk 16 'ya giren yarışmacılara toplam 55 bin Euro tutarında ödül dağıtılacak.

Sportworks'un Yoneticisi Kutlu Torunlar, dünya turnuvasinin yapıldığı diger ülkere göre en cok katılımın Turkiye'de olduğuna ve bu yarislarin Alacati'da turizmi canlandırıp, oluşan talebe karsılık yatırımları artırdığına dikkat cekiyor. Turnuvaya katılımda Fransızların ve İtalyanların oranının yüksek oldugunu belirten Kutlu Torunlar, Avustralya'dan Virgin adalarına kadar dünyanın her yerinden her yaş grubundan sporcuları burada ağırladıklarını belirtti. Torunlar, eğlenceli aktivitelerle zenginlestirip dolu dolu geçmesini sağladıklari 1 haftalık turnuvanın kapsamının önümüzdeki yil genişletileceğini vurguladı. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Alaçatı'da Surf Rüzgarı Esiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement