Anadolu Efes'te Top 16 Sevinci - Son Dakika
Spor

Anadolu Efes'te Top 16 Sevinci

Anadolu Efes\'te Top 16 Sevinci

Genel menajer Özerhun: "Başka bir maçın sonucunu beklemek arzu ettiğimiz bir nokta değildi ancak, Anadolu Efes'in ait olduğu ligde mücadeleye devam edecek olması bizi mutlu etti" "Normal sezondaki 10 maçta, kazanabileceğimiz 4 maçı basit kırılmalarla kaybettik" "Mücadele düzeyimizi artırmamız gerekliliği.

20.12.2013 14:59

SERDAL KALAYCI - Basketbol THY Avrupa Ligi'nde normal sezonda mücadele ettiği B Grubu'nu 4. sırada tamamlayarak yoluna devam eden Anadolu Efes'te, Top 16 turunun sevinci yaşanıyor.

AA muhabirine normal sezonu ve ikinci turda yer alacakları E Grubu'nu değerlendiren Anadolu Efes Genel Menajeri Engin Özerhun, "Takımımızın mücadelesine, ait olduğu ligde yoluna devamı bizi mutlu etti" dedi.

Özerhun, B Grubu'ndaki kritik son maçta Real Madrid karşısında aldıkları 86-61'lik yenilginin ardından, Brose Baskets-Zalgiris Kaunas (80-84) maçının sonucuna göre Top 16 turuna yükselmeleriyle ilgili şöyle konuştu:

"Bu şekilde kalmak istemezdik açıkçası. Normal sezonun ikinci yarısındaki 5 maçta sadece bir galibiyet alarak ve son maçta bir başka maçın sonucunu bekleyerek Avrupa Ligi'ne devam etmek veya etmemek durumunun oluşması açıkçası çok arzu ettiğimiz bir nokta değildi. Ancak tabii ki yine de Anadolu Efes'in ait olduğu, her zaman orada olması gerektiğine inandığımız kulvarda mücadelesine devam edecek olması, bizi bu anlamda mutlu etti."

"4 maçı basit kırılmalarla kaybettik"

Özerhun, normal sezondaki 10 maçlık periyotta, 4 karşılaşmada galibiyete çok yakınken, basit kırılma anlarıyla yitirdiklerini ifade etti.

Top 16 turunun takım için yeni bir heyecan olacağını dile getiren Özerhun, şu ifadeleri kullandı:

"İlk turda yaptığımız 10 maçta bazı karşılaşmaları galibiyete çok yakınken, çok basit kırılmalarla kaybettik. Nitekim bu nedenle de bu noktaya geldik. Şimdi hedefimiz, ilk turda yaptığımız hataları tekrarlamadan en üst noktalara ulaşmak. Hataları daha aza indirmeliyiz. Çok bariz 4 kazanabileceğimiz maçı bir anda kırılarak kaybettik. Açıkçası, Brose Baskets ile yaptığımız iki maç, Zalgiris Kaunas deplasmanı ve ikinci yarıdaki EA7 Emporio Armani maçlarını kazanma noktasına getirdik ancak kaybettik."

"Mücadele düzeyimizi artırmalıyız"

Top 16 turunda Fenerbahçe Ülker'in de yer aldığı E Grubu'ndaki mücadeleyle ilgili de Engin Özerhun şunları kaydetti:

"Tabii ki bu turda 16 takımın 7'siyle önemli bir mücadele vereceğiz. Mücadele düzeyimizi artırmamız gerekliliği çok ortada. Hatalarımız da çok bariz. Hatalarımızı düzeltmek için de kadromuz bence yeterli. Sakat oyuncularımız da döndüğü zaman, oradaki her takım kadar iddialı olma durumundayız."

Son iki takımı bu akşamki maçlar sonunda belli olacak E Grubu'nda, Fenerbahçe Ülker, Olympiakos, EA7 Emporio Armani, Barcelona ve Unicaja Malaga bulunuyor. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Anadolu Efes'te Top 16 Sevinci - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement