Atletizm Şampiyonalarına Coşkulu Karşılama - Son Dakika
Spor

Atletizm Şampiyonalarına Coşkulu Karşılama

Atletizm Şampiyonalarına Coşkulu Karşılama

Çek Cumhuriyeti'nde düzenlenen okullar arası Puanlı Atletizm Dünya Şampiyonası yarışmalarında Türkiye'yi temsil eden öğrenciler yurda döndü.

27.06.2013 19:01

Çek Cumhuriyeti'nde düzenlenen okullar arası Puanlı Atletizm Dünya Şampiyonası yarışmalarında Türkiye'yi temsil eden öğrenciler yurda döndü. Atletizm Dünya Şampiyonasında ikinci olan öğrenciler, Atatürk Havalimanı'nda arkadaşları tarafından çiçeklerle karşılandı.

Öğrenciler, arkadaşları ve öğretmenlerince Atatürk Havalimanı'nda çiçeklerle karşılanırken, bir grup öğrenci ise sürpriz yaparak yurda dönene arkadaşlarına davul şovu yaptı. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan, Türkiye Okul Sporları Federasyonu Başkanı Ayhan Pala, dünya atletizm şampiyonasına kız ve erkek takımları ile katıldıklarını belirtti. Alınan sonucun bir emek ürünü olduğunu vurgulayan Pala, öğrencilerin başarılarını öğretmenlerine, okul müdürlerine ve velilerinin emeklerine borçlu olduklarını dile getirdi. Kız takımlarının ilk başta dünya şampiyonu olarak ilan edildiğini dile getiren Federasyonu Başkanı Ayhan Pala, "Ardından yeniden tasnif yapılarak ikinciliğe düşürülmesi bizim açımızdan üzüntü verici olsa da öğrencilerimizin ülkelerini bu şekilde temsil etmeleri gurur verici bir durumdur" dedi.

Cirit atmada dünya birincisi olan Tuğba Yeni ise şampiyonada ellerinden geleni yaptıklarını belirterek, arkadaşlarının da çok iyi yarıştıklarını dile getirdi. Türkiye'nin 2020 Olimpiyatlarına aday olduğunu hatırlatan Yeni, "Umarım bizde burada yarışırız ve ülkemizi en güzel şekilde temsil ederi" diye konuştu.

Dünya Okullar Arası şampiyonasında derece alan 100 metre engellide Meryem Çanakçı, bin 500 metre de Songül Konak, Ciritte Tuğba Yeni ve çeşitli derecelere giren sporcular davullarla karşılandı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Atletizm Şampiyonalarına Coşkulu Karşılama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement