Avrupa'da Son 4 Bilet Sahibini Buluyor - Son Dakika
Spor

Avrupa'da Son 4 Bilet Sahibini Buluyor

Avrupa\'da Son 4 Bilet Sahibini Buluyor

Avrupa kıtasından Dünya Kupası'na katılacak son 4 takım bu akşam oynanacak play-off rövanş karşılaşmalarının ardından belli olacak.

19.11.2013 14:06  Güncelleme: 14:04

Avrupa kıtasını Dünya Kupası'nda temsil edecek 13 takımdan 9'u eleme grubu maçlarının ardından belli olurken, son 4 takımı belirleyecek play-off'ta rövanş heyecanı bu akşam yaşanacak. Totemspor yazarlarından Can Mutlu İsveç - Portekiz, Rıdvan Erdem Fransa - Ukrayna, Salih Demirci Romanya - Yunanistan ve Rafet Eryılmaz Hırvatistan - İzlanda maçlarını sizler için değerlendirdi.

Portekiz bir adım önde

Portekiz'de oynanan karşılaşmada senaryoya uymayan tek kısım İsveç'in hücumdaki kişiliksiz oyunuydu.

Rakamlarla yıldızlar savaşı

Konuk ekip özellikle ikinci yarıda Portekiz'in oyununu kabul etti ve eşleşmeyi İsveç'e taşımak için uğraştı. Ancak İsveç evinde de çok fazla skor üretebilen bir takım değil ve Portekiz'in deplasmanda oynamaya uygun yapısı onlar için daha büyük sorun olarak görünüyor. Düşük tempoda başlaması ve sürmesi muhtemel karşılaşmada ilk maçta varlık gösteremeyen Ibrahimovic'in ağırlığını koyması, Ronaldo'nun ise zor deplasmanda takımının liderliğine soyunması gerekiyor.

İlk maçta Pepe-Alves ikilisi karşısında varlık gösteremeyen Zlatan Ibrahimovic'in performansı merak konusu.

Deschamps değişikliğe gidiyor

Ukrayna karşısında deplasmanda aldığı 2-0'lık yenilgiyi çevirip Brezilya'ya gitmek isteyen Fransa'da teknik direktör Didier Deschamps sistem değişikliğine gidiyor. İlk maçta istediği futbolu sahaya yansıtamayan Fransa'da Benzema'lı 4-3-3 formasyonu gündemde.

Kaleyi yine Lloris'e vermesi beklenen Deschamps'nın, defansın göbeğinde değişikliğe gideceği düşünülüyor. Abidal'in yerine Liverpool'lu Sakho'yu oynatmayı planlayan tecrübeli çalıştırıcı, cezalı Koscielny'nin yerine de Varane'ı kullanmayı planlıyor. Bu değişimi iki sol ayaklı stoperle oynamamak adına yapan Deschamps, orta sahayı ise Nasri'yi kızağa çekerek 3 oyuncudan oluşturacak. Matuidi defansın önünde yer alırken, Pogba ve Cabaye onun önünde oyun kuracak ve ileriye destek vererek takımın gol yollarında etkisizliğini azaltacak. Solda Ribery'ye güvenen Deschamps, sağ kanadı ise Marsilya'lı Valbuena'ya emanet edecek. İlk maçta ileri uçta silik bir görünüm veren Giroud yedek otururken, ilk 11'de Benzema yer alacak.

Fransa'da ilk maçta gol yollarında etkisiz kalan Giroud'nun yerine bu akşam Benzema'nın oynaması bekleniyor.

Romanya zorun peşinde

Cuma günü Pire'de çok yüksek bir atmosfer ve kararlı bir Yunanistan takımı vardı. Rakibe maç boyu yalnızca bir kez kaleyi bulma imkanı verdiler, Stancu'nun duran toptan attığı kafa golü haricinde Romanya'ya fırsat tanımadılar. Nitekim son 15 maçta yalnızca 1 kez kaybetmiş ve üst üste 7 maç kazanmış bir takım durumundalar. 3-1'in avantajı ile Bükreş'e gidiyorlar. Onları burada benzer bir atmosfer ve evinde oynadığı son 5 maçın 3'ünde gol yemeyen bir Romanya bekliyor olsa da katı Yunanistan savunmasını en az iki kez aşmak, fazlaca zor bir hedef.

Pire'de takımının tek golünü kaydeden Stancu, Romanya'nın Dünya Kupası'na katılma ümidini Bükreş'e taşıdı.

İzlanda bir ilki başarabilecek mi?

Hırvatistan ve İzlanda 2014 Dünya Kupası elemeleri baraj maçında, Zagreb'in Maksimir Stadyumu'nda karşı karşıya gelecek. 2 takımın arasında Reykjavik'te oynanan ilk maç 0-0 berabere bitmişti. İzlanda, tarihinde ilk kez büyük bir turnuvaya katılmaya çok yaklaştı. Hırvatlar ise 1998'de gelen Dünya Kupası üçüncülüğünü yakalayan neslin sahneden çekilmesiyle o şaşaalı dönemlerini geride bıraktılar. O kupadan sonraki en iyi dereceleri Euro 2008'de oynadıkları çeyrek final oldu. Kırmızı-beyazlılar kendi evlerinde kupa biletini almaya yakınlar ama Lars Lagerback'in talebeleri de bu kadar yaklaştıkları bir fırsata sıkı sıkıya sarılacaklardır.

Bir ilki başarmak isteyen İzlanda, İsveç'in elenmesi halinde İskandinavya'nın Brezilya'daki temsilcisi olacak.

Kaynak: TotemSpor.Com

Son Dakika Spor Avrupa'da Son 4 Bilet Sahibini Buluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement