Belkıs Zehra Kaya, Türkiye'ye Altın Sevinci Yaşattı - Son Dakika
Spor

Belkıs Zehra Kaya, Türkiye'ye Altın Sevinci Yaşattı

Belkıs Zehra Kaya, Türkiye\'ye Altın Sevinci Yaşattı

Samsun'un ev sahipliğindeki prestijli judo organizasyonu Grand Prix tamamlandı.

31.03.2013 21:01

Samsun'un ev sahipliğindeki prestijli judo organizasyonu Grand Prix tamamlandı. Bu sezonun yıldızı Belkıs Zehra Kaya, Türkiye'ye altın madalya sevinci yaşattı.

Uluslararası Judo Federasyonu'nun (IJF) en prestijli organizasyonlarından olan ve Samsun'da düzenlenen Grand Prix'nin ikinci ve son gününde Türkiye Belkıs Zehra Kaya ile sevindi. Cumartesi günü 40 ülkeden 202 erkek, 117 kadın sporcunun katılımıyla başlayan Judo Grand Prix'nin ilk gününde Sümeyye Akkuş ile bronz madalya sevinci yaşayan Türkiye, bugün madalyaları üçledi. Bu sezonun formda ismi Belkıs Zehra Kaya, Türkiye'nin en iddialı olduğu sıklet olan +78 kiloda, Fulya Kul'u eleyip çıktığı yarı finalde Rus Mariia Şekerova'yı ipponladı ve finalde Alman Carolin Weiss ile eşleşti. Seyircilerin yoğun tezahüratı altında Weiss'ı da ippon ile deviren Belkıs Zehra Kaya, kusursuz geçen organizasyonu altın madalya ile taçlandırdı.

Bu yıl Prag'da gümüş, Sofya'da bronz madalya kazanan Belkıs Zehra Kaya, madalya seremonisinde İstiklal Marşı çalarken gözyaşlarını tutamadı. Türkiye'nin bu dev organizasyona ev sahipliği yapmasının büyük onur olduğunu söyleyen Belkıs Zehra Kaya, "Seyircimizin önünde şampiyonluk yaşamanın hissettirdikleri tarif edilemez, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Samsun'da +78 kiloda bir diğer iddialı isim Gülşah Kocatürk ise bronz madalya kazanıp, kapanış gününde coşkuyu ikiye katladı. Repesajda peş peşe iki Rus judocuyu yenen Kocatürk, Belkıs Zehra Kaya ile birlikte podyuma çıktı.

Galatasaraylı'dan Altın Madalya Grand Prix'nin ikinci ve son gününde kadınlarda 70 kiloda Galatasaray'ın Britanyalı judocusu Sally Conway şampiyonluğa ulaştı. 78 kiloda ise Alman Luise Malzahn altın madalya taktı.

Erkeklerde ise, 81 kiloda Fransız Loic Pietri, 90 kiloda Rus Kiril Denisov, 100 kiloda Rus Adlan Bisultanov ve

+100 kiloda Rus Magomed Nazhmudinov podyumun zirvesine çıktı. Rusya, dördü altın toplam 11 madalya ile sıralamada Fransa'nın önünde birinci oldu. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Belkıs Zehra Kaya, Türkiye'ye Altın Sevinci Yaşattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement