Brezilya'ya 85 Bin Güvenlik - Son Dakika
Spor

Brezilya'ya 85 Bin Güvenlik

Brezilya\'ya 85 Bin Güvenlik

Rio de Janeiro'da düzenlenecek olan 2016 Olimpiyat Oyunları öncesi Brezilya Savunma Bakanı Aldo Rebelo açıklamalarda bulundu.

11.03.2016 00:19

SPORCOPE DIŞ HABERLER - Rio de Janeiro'da düzenlenecek olan 2016 Olimpiyat Oyunları öncesi Brezilya Savunma Bakanı Aldo Rebelo açıklamalarda bulundu.

Brezilya'da devam eden ekonomik ve politik krizin yanı sıra devlete ait petrol şirketi Petrobas'ta yolsuzluk yapıldığı gerekçesiyle açılan soruşturma ülkede tansiyonu iyice yükseltmiş durumda. 5-21 Ağustos tarihleri arasında yapılacak olan Olimpiyat Oyunları'nda da yaşanabilecek olası protesto endişeleri nedeniyle konuşan Rebelo, Olimpiyaltarda 38 bini silahlı kuvvetlerden olmak üzere yaklaşık 85 bin güvenlik görevlisinin görev alacağını söyledi.

2013 Konfedarasyon Kupası'nda yaşananlar gibi protestoların bu sene yaşanamayacağını düşündüğünün belirten Brezilya Savunma Bakanı, "Olimpiyat oyunları çok daha sakin bir havada oynanacak. 2013 Konfederasyon Kupası ve 2014 Dünya Kupası'nda yapılan portestoların bu sene olmayacağını düşünüyorum ifadelerini kullandı.

"Aldığımız önlemler Paris'teki saldırı ile ilişkili değil"

1972 yılında Münih'te düzenlenen Olimpiya Oyunları'ndan bu yana terör saldırısı endişesinin deher zaman olduğunu söyleyen Rebelo, "Yaşanabilecek olası saldırılar için ABD, İngilter ve Rusya'ya ile ortak çalışıyoruz. Ancak aldığımız güvenlik önlemlerinin Paris'te yaşanan terör saldırılarıyla bir bağlantısı yok" dedi.

Brezilya'ın 2016 Yaz Olimpiyatları'nda güvenlik önlemleri için yaklaşık 190 milyon dolar harcaması bekleniyor.

Kaynak: Sporcope.com

Son Dakika Spor Brezilya'ya 85 Bin Güvenlik - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement