Buzun 'Altın Kuğusu' - Son Dakika
Spor

Buzun 'Altın Kuğusu'

Buzun \'Altın Kuğusu\'

Stres atmak için 29 yaşında buz patenine başlayan elektrik- elektronik mühendisi 33 yaşındaki Naz Arıcı, Almanya'da yapılan 2015 Uluslararası Yetişkinler Artistk Buz Pateni Yarışması'nda şampiyon oldu.

26.02.2016 11:18

Stres atmak için 29 yaşında buz patenine başlayan elektrik- elektronik mühendisi 33 yaşındaki Naz Arıcı, Almanya'da yapılan 2015 Uluslararası Yetişkinler Artistk Buz Pateni Yarışması'nda şampiyon oldu. Çevresindekilerin 'Altın Kuğu' unvanını verdiği Naz Arıcı, "Yarışmaya hazırlanırken sol dizimi sakatladım, arkasından sağ ayağım kırıldı. Tam iyileşemeden yarışmaya katıldım. Benim ilk yarışmamdı ve uluslararası bir yarışmaydı. Rakiplerim kendi ülkelerinin şampiyonlarıydı, benden daha deneyimlilerdi. Ama pes etmedim ve şampiyon oldum" dedi.

Almanya'nın Oberstdorf kentinde 2015 yılında düzenlenen 'Uluslararası Yetişkinler Artistk Buz Pateni Yarışması'nda 34.67 puan alarak şampiyon olan milli sporcu Naz Arıcı, 2016'da katılacağı Almanya ve Kanada'daki dünya şampiyonalarında altın madalya hedeflediğini söyledi. Türkiye Buz Pateni Federasyonu Teknik Kurulu Üyesi, uluslararası teknik uzman ve aynı zamanda antrenörü Timuçin Özbükücü ile kamp çalışmaları için Erzurum'a gelen Arıcı, her gün 5 saati buzda olmak üzere 7 saat antrenman yapıyor. Naz Arıcı, hobi olarak başladığı buz pateni serüvenini şöyle anlattı:

"Elektrik- Elektronik Mühendisiyim. 29 yaşında çok yoğun geçen bir çalışma hayatı içindeyken, stres atmak için sevdiğim aktivitelerin bir listesini yaptım. Hepsi için bir ön çalışma yaparak aktiviteleri yerlerinde görmek istedim. Ankara'daki olimpik buz pistinin tribünlerine oturdum ve o an kararımı verdim. Ben artık buz pateni yapacaktım. İnternetten sporcuların videolarını izleyip halk seanslarında tek tek hareketleri çalışıyordum. Zamanla ilerletmeye başladım ve çalışırken Timuçin Hocam beni gördü. Onunla çalışmaya başladık. Bir araya gelemediğimiz zamanlarda beni kendi gözetiminde, tanıdığı antrenörler çalıştırdı. Bu şekilde spora ciddi şekilde adım atmış oldum. Bir mühendis disipliniyle sıkı bir şekilde çalışmaya devam ederken üçüncü senemde Timuçin hocam beni yarışmaya katmak istediğini söyledi ve profesyonel kariyerim bu şekilde başladı."

SAKATLANMASINA RAĞMEN ŞAMPİŞON OLDU

Almanya'da yapılan 2015 Uluslararası Yetişkinler Artistk Buz Pateni Yarışması'na hazırlanırken sol dizinin sakatlandığını, ardından sağ ayağının kırıldığını, tam iyileşmeden yarışmaya katıldığını ve deneyimli rakipleri karşısında pes etmediğini vurgulayan Naz Arıcı, en yüksek puanı alarak şampiyon olduğunu anlattı.

Yaptıkları sporun pahalı olduğunu, amaca ulaşabilmek için maddi desteğe ihtiyaçları olduğunu vurgulayan Naz Arıcı, sponsor arayışı içinde olduklarını söyledi.

ANTRENÖRÜ: NAZ'I TANIYINCA BU GÜNLERİ GÖRDÜM

Artistik Buz Pateni branşında uluslararası teknik uzman, eski Türkiye Şampiyonu, milli takım antrenörü, Türkiye Buz Pateni Federasyonu teknik kurul üyesi, uluslararası buz hokeyi federasyonu başhakemi Timuçin Özbükücü de şampiyon öğrencisi Naz Arıcı hakkında şu değerlendirmeyi yaptı:

"Naz ile tanıştıktan sonra, hevesini ve çalışma azmini görünce, açıkça söylemem gerekirse bu günleri o zamandan görmeye başladım. Dünyada, Türkiye'nin de söz sahibi olacağı bir dal benim gözümde şekillendi. Sonucu da düşündüğüm gibi oldu. Bu konudaki vizyonumuz, buz pateni dalında branş sayısını artırmak ve Türkiye'nin yurt dışında söz sahibi olacağı buz sporları dallarını genişletmek." - Erzurum

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Buzun 'Altın Kuğusu' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement