Chelsea Zoru Başardı: 2-0 - Son Dakika
Spor

Chelsea Zoru Başardı: 2-0

Chelsea Zoru Başardı: 2-0

Chelsea, ilk maçta 3-1 yenildiği Paris Saint-Germain'i sahasında 2-0'lık skorla devirerek adını yarı finale yazdırdı.

09.04.2014 00:01

Şampiyonlar Ligi çeyrek final rövanş mücadelesinde Chelsea, sahasında konuk ettiği Paris Saint-Germain'i 2-0'lık skorla mağlup ederek deplasman golü avantajıyla yarı final biletini cebine koydu.

Özellikle ikinci yarısı müthiş bir heyecan fırtınasına sahne olan ve Chelsea'nin iki topunun direkten döndüğü maçta İngiliz devine galibiyeti getiren gol son bölümlerde Demba Ba'dan geldi. Bu gol sonrası yaşanan coşku ise görülmeye değerdi...

Schürrle girdi golünü attı

2 - 0

3

İsabetli şut

2

9

İsabetsiz şut

5

4

Korner

2

11

Faul

16

3

Sarı kart

3

0

Kırmızı kart

0

%56

Topla oynama

%44

Karşılaşmanın ilk yarısında oyunun genel olarak temposu düşüktü. Chelsea özellikle duran toplarla rakip kalede etkili olmaya çalışırken, Paris Saint-Germain ise topu üçüncü bölgede tutmakta ve pozisyon üretmekte bir hayli zorlandı.

9. dakikada sol kanatta topla buluşan Oscar, son çizgiye inerek çaprazdaki Eto'o'ya aktardı pasını. Onun dar açıdan yaptığı vuruşta savunmanın da ayak koyduğu top kornere gitti.

28. dakikada sol kanattan kazanılan serbest vuruşta Frank Lampard sert bir orta yapmak istedi. Baraja çarpan top kaleye yönelse de son anda köşeye uzanan Sirigu topu çelmeyi başardı.

32. dakikada Chelsea aradığı golü buldu. Sağ kanattan kullanılan uzun taç atışında David Luiz'in kafayla indirdiği topu penaltı noktası yakınında önünde bulan Schürrle, bekletmeden şık bir vuruş yaptı ve köşeden topu ağlara gönderdi: 1-0.

37. dakikada sol kanattan Lampard'ın kullandığı serbest vuruşta kafalardan seken topu Cahill bir anda önünde buldu ancak müsait pozisyonda istediği vuruşu yapamayınca meşin yuvarlak farklı bir şekilde auta gitti ve ilk yarı 1-0'lık Chelsea üstünlüğüyle sona erdi.

İkinci yarının detayları birazdan...

MAÇIN HEYECANINI YENİDEN YAŞAMAK İÇİN TIKLAYIN!

Jose Mourinho

Performans: 8/10

Hazard'ın sakatlığıyla planları sekteye uğrasa da ilk yarıda çok iyi bir savunma performansı gösterdiler. İkinci yarıda yaptığı değişikliklerle tüm kozlarını kullandı ve zor da olsa takımı yarı finale yükselen taraf oldu.

Laurent Blanc

Performans: 6/10

Ibrahimovic'in yokluğunda takımı özellikle ilk yarıda hücum organizasyonlarında ciddi sorunlar yaşadı. Cabaye ve Pastore hamleleri oldukça yerinde olsa da bunlar takımını canlandırmaya yetmedi.

Hazard devam edemedi Chelsea'nin Belçikalı yıldızı Eden Hazard, sakatlığı nedeniyle karşılaşmanın 15. dakikasında yerini Andre Schürrle'ye bırakmak zorunda kaldı.

Paris ilk yarıda kayıp Paris Saint-Germain ilk yarıda kaleyi tutan bir şut atamazken, bu bölümde Fransız ekibinden hiçbir oyuncu rakip ceza sahası içersinde topla buluşamadı.

Chelsea Bayern'le yarışıyor! Bugün direkten dönen iki topla birlikte Chelsea bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde 7. kez direğe takılmış oldu. Bu alanda lider ise 8 direkten dönen topla Bayern Münih...

Kaynak: Goal.Com

Son Dakika Spor Chelsea Zoru Başardı: 2-0 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement