Christoph Daum : "İngiltere'deki İlk Alman Antrenör Olmak Hayallerimi Süslüyor" - Son Dakika
Spor

Christoph Daum : "İngiltere'deki İlk Alman Antrenör Olmak Hayallerimi Süslüyor"

Christoph Daum : "İngiltere\'deki İlk Alman Antrenör Olmak Hayallerimi Süslüyor"

Teknik Direktör Christoph Daum : "İngiltere'deki İlk Alman Antrenör Olmak Hayallerimi Süslüyor"

23.12.2010 20:51

TEKNİK DİREKTÖR CHRİSTOPH DAUM : "İNGİLTERE'DEKİ İLK ALMAN ANTRENÖR OLMAK HAYALLERİMİ SÜSLÜYOR"

İsa DEVEÇEKEN/FRANKFURT, (DHA)

Alman Teknik Direktör Christoph Daum, "İngiltere'deki ilk Alman antrenör olmak hayallerimi süslüyor" dedi.

Geleceğin futbolunun daha fazla tekniğe dayalı olduğunu vurgulayan Christoph Daum, antrenmanlarda daha fazla teknik çalışmaları yapacağını, bunun için de daha fazla yardımcı antrenöre ihtiyacı olacağını söyledi. Bundesliga'dan bir çok takımın kendisini istediğini, fakat gelecekte Alman futbolunda ses getirmek isteyen bir takımda çalışmak istediğini belirten Daum, "Artık sadece takıma kurtarıcı olarak gelmek değil, ileri safhalarda düşünen bir takımla çalışmak istiyorum. Onun için fazla acelem yok" dedi. İNGİLTERE VE BREZİLYA'DA İNCELEMELER YAPTI

Önce İngiltere sonra da Brezilya'daki futbol takımlarının antrenman ve maçlarını izleyip yeni tecrübeler ve bilgiler elde edindiğini dile getiren Daum, şunları söyledi:

"İngiltere'de çalışan ilk Alman antrenör olmak benim hayallerimi süslüyor. Çalışmalarımı İngiltere'deki takım menajerleri gibi yapıyorum. Zira orada daha modern ve daha teknik, daha yenilikçi çalışmalara tanık oldum. Günümüz futbolu 40 yıl öncesiyle kıyaslanırsa iki kat daha hızlı. Gerd Müller eskiden ortalama saatte 17 kilometre hız yaparken, günümüzde Cristianao Ronaldo'nun hızı ise saate 24-28 kilometre arasında. Manchester United Menajeri Alex Ferguson, Chelsea Teknik Direktörü Carlo Ancelotti ile görüştüm, çalışmalarını izledim. Onlar futbolcularıyla bireysel olarak çalışma yapıyor. Daha fazla teknik ve hızlılık çalışmaları yapıyorlar ve başarılı da oluyorlar."

DORTMUND ÇOK İYİ

Dortmund'un Bundesliga'da açık ara farkla liderlik koltuğunda olmasının gösterdikleri futbolla orantılı olduğunu belirten Daum, "Takım olarak her maçta 120 kilometre koşuyor. Fakat bu sadece başarıyı getirmez. Etkisi olur. Asıl Dortmund'u başarıya götüren genç yetenekli futbolcuların takıma uyum sağlması. Bunu Kloop çok iyi başardı. Dortmund'a tek rakip şu anda Bayer Leverkusen'i görüyorum. Michael Ballack da oynamaya başlarsa daha güçlü bir Leverkusen şampiyonlukta söz sahibi olur" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Christoph Daum : 'İngiltere'deki İlk Alman Antrenör Olmak Hayallerimi Süslüyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement