Dany??? - Son Dakika
Spor

Dany???

Dany???

25.11.2013 12:15

Emre UĞURLU

Galatasaray için zorlu olması beklenen bir maçtı. Bu konuda herkes hem fikirdi. Ayrıca beklenen Sivas'ın iyi futbolunun Galatasaray'ı zorlayacağıydı. Ama Galatasaray, darbeyi yine kendi içinden yedi. Dany'nin inanılmaz sorumsuz ve aptalca hareketi, neredeyse bir puan kaybına daha neden oluyordu. Cebinde sarı kartı olan bir oyuncunun rakip sahada henüz 20. dakikalarda hiçbir işe yaramayacak bir ayak uzatmasına söylenebilecek hiçbir şey yok.

ALTYAPIDAN KOYSALAR DAHA İYİ!

Bu tarz bir hareket ömürde bir kere ya da birkaç sezonda bir olsa, şanssızlık ya da bir anlık konsantasyon kaybı olarak yorumlanabilir. Ama Dany'nin sürekli yaptıkları ve yalnız son bir yıl içinde takımını yakan hareketleri düşünüldüğünde, bu oyuncunun zeka seviyesinin ve iş bilincinin büyük bir takımı kaldıramayacağı ortada. Galatasaray'ın altyapısından gelecek 18 yaşındaki bir defans oyuncusunu Dany'nin yerine koysak, en fazla bu kadar hata yapar.

Mancini'nin takıma müdahale etmek istediğini, çıkardığı 11'den gördük. Ama kadrosunda Bruma olan bir takımın Eboue'yi hem de kendi sahasında sağ açık olarak oynatmaya çalışması akıl alır gibi değil. Bruma'yı kendini gösterebileceği lig maçlarında kadroya almak yerine, sürekli Şampiyonlar Ligi'nde aslanların önüne atmak da o yaştaki bir oyuncuyu kazanmaya yönelik hareketler değil. Bruma'nın artık ne olursa olsun takımda yer bularak bu takımın önemli bir parçası olması gerekiyor. Yoksa büyük potansiyeli olarak bir yıldızı değil verimli kullanmak, kaybetmeye doğru gidilmiş olunacak. O genç oyuncunun Juventus, Real Madrid defansları dışında birkaç lig maçında görece daha uygun defanslara karşı maharetlerini göstermesi gerekiyor. Ve tek maçlık değil; bir süre devamlı oynatılması da şart.

NİHAYET SELÇUK, NİHAYET MELO

Sivas maçındaki anlamlı, anlamsız kartlar ve penaltılar dışında dikkat çeken en önemli pozitif konu ise uzun zaman sonra Selçuk-Melo ikilisinin maçın en iyi iki oyuncusu olmasıydı. Diğer bölgelerde ne olursa olsun, Galatasaray'ın kalbi bu ikili. Onlar vasatın üzerinde oynadıkları her maçta takım kalitesini yükseltiyor ve skoru da takımlarına getiriyorlar.

Şimdi sırada iki tane çok önemli maç var. Real Madrid deplasmanında puan almak hiç kolay değil; ama en azından futbol olarak takımın kendini göstermesi gereken bir maç. Ve hemen arkasından Kasımpaşa deplasmanı. Şu anda her şeye rağmen fırtınalı hava devam ediyor Galatasaray'da. Şampiyonlar Ligi'nde belirsizlik, ligde zirvenin gerisinde devam eden mücadele ve hala iyi gözükmeyen futbol. Önümüzdeki 3-4 hafta, sezonun geri kalanı ve olacaklar konusunda hepimize çok daha iyi fikirler verecek.

Twitter'dan da takip edebilirsiniz: twitter.com/emreugurlu

Kaynak: Goal.Com

Son Dakika Spor Dany??? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement