"Enes'e Baskı Yapıyorlar" - Son Dakika
Spor

"Enes'e Baskı Yapıyorlar"

"Enes\'e Baskı Yapıyorlar"

Bursaspor oyuncusu Enes Ünal'ın babası Mesut Ünal, Chelsea'nin oğlunu transfer etmek için baskı yaptığını söyledi.

21.03.2013 13:06  Güncelleme: 13:52

Bursaspor ve Türkiye U 16 Milli Takımı'nın golcüsü Enes Ünal'ın babası olan Bursaspor'un eski kaptanlarından Mesut Ünal, İngiliz takımı Chelsea'nin oğlunu kadrosuna dahil edebilmek için kendisine baskı yaptığını söyledi.

Enes'in transferi için Almanya, İspanya ve İngiltere'deki kulüpleri, tesislerini ve altyapılarını tanıma fırsatı bulduğunu belirten Mesut Ünal, "İngiltere gerçekten Türkiye'den çok ileri düzeyde. Benim yapılmasını düşündüğüm her şeyi orada genç oyunculara uyguluyorlar. Bence Türkiye'deki altyapılarda hedef şampiyonluk değil, eğitim olmalı. Bunu yaptığımızda bizde dünya yıldızları yetiştirebiliriz" dedi.

2 YAŞ BÜYÜKLERİNE 4 GOL ATTI

Enes'in bu sezon U 18 Ligi'nde iki maç oynayıp 4 gol attığına dikkat çeken Mesut Ünal açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"Bence Enes'i bu sezon U 18'de oynatmış olsalardı, en azından 30 gol atar Bursaspor Kulübü'de bizde böyle yetenekli oyuncumuzu kaçırmayalım deyip ön protokolü imzalamış olurduk. Ama oynatmadılar. Enes'in eksiklikleri belli. Bu yönde bugünü kadar özel çalışmalar yapılmadı. Oysa Chelsea'de bunların yapıldığını, orada kaldığım süre içerisinde yakından gördüm. Chelsea, Enes'i almakta kararlı. Transfer olursa Torres'le birlikte olacak. Alt yapılarında da Enes gibi kaliteli, yetenekli bir oyuncuları olmadığını söylediler. Alman takımı Mönchengladbacht da benimle görüştüler. İnanılmaz tekliflerde bulundu.

80 BİN EURO'YA GİDECEK

Enes 10 Mayıs'ta 16 yaşına girecek. İmza atabilme hakkı olacak. Chelsea, 10 Mayıs olmadan bu işi bitirmek istiyor. Kararlılar. O tarihe kadar ben Chelsea Kulübü'ne imzayı atarsam Bursaspor Kulübü sadece 80 bin Euro yetiştirme parası alabilecek. Chelsae'nin Bursaspor'a 2 milyon euro önerdiği gazetelerde çıkmış. Ben Enes gidecekse daha da fazlasını almasından yanayım.

FRANSA DÖNÜŞÜ KARAR VERİLECEK

Enes, U 16 Milli Takımı ile birlikte Fransa'daki turnuvaya katılacak. Dönüşte sanıyorum Bursaspor yönetimi ile bir araya gelip son kararı vereceğiz. Enes Türkiye'de kalıp ülke çapında bir yıldız mı olsun, yoksa Avrupa'ya gidip yeteneklerine yüzde 20 daha ekleyip bir dünya starı olmalı. İşte Bursaspor ile bu yönde karar alacağız. Benim kalbimden Bursaspor geçiyor. Ancak yurt dışı ise oğumun eğitimi ve gelişimi için çok önemli."

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor 'Enes'e Baskı Yapıyorlar' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement