Engellilere Destek Gecesi - Son Dakika
Spor

Engellilere Destek Gecesi

Engellilere Destek Gecesi

Fatih Belediyesi, Türkiye Sakatlar Derneği ve Yeditepe Engeliler Spor Kulübü desteğiyle Fatih Belediyesi Zübeyde Hanım Kültür Merkezinde düzenlenen 'Şiirde Engel Yok' isimli gecede, engelli vatandaşlarla buluşan genç şair Kasım Alper Özdemir...

05.03.2013 17:28

Fatih Belediyesi, Türkiye Sakatlar Derneği ve Yeditepe Engeliler Spor Kulübü desteğiyle Fatih Belediyesi Zübeyde Hanım Kültür Merkezinde düzenlenen 'Şiirde Engel Yok' isimli gecede, engelli vatandaşlarla buluşan genç şair Kasım Alper Özdemir semazenler eşliğindeki dinletisiyle misafirlere duygu dolu dakikalar yaşattı.

Geceye CHP İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Haluk Eyidoğan, Amasya Milletvekili Ramis Topal, Türkiye Sakatlar Derneği Genel Başkanı Şükrü Boyraz, Rumeli Balkan Federasyonu Genel Başkanı Ayhan Bölükbaşı, Fatih Belediyesi Özürlüler Komisyonu Başkanı Nezahat Kalaycı, ASİAD Kurucu Başkanı Hasan Ali Cesur, Amasya Balkan Türkleri Derneği Başkanı Hüseyin Yazıcı ve birçok davetli katıldı. Gecede konuşan Haluk Eyidoğan, engellilere daha çok destek vermemiz gerektiğini belirtti.

Engelli vatandaşların toplumun önemli bir kesimini oluşturduğunu vurgulayan Eyidoğan, "Türkiye engelli vatandaşlarımızın sayısı yüksek olan bir ülke. Gönül ister ki daha az engelli vatandaşımız olsun. Engelli olmanın bir dezavantaj olmadığını toplumca bilmemiz gerekli. Onlarda bizim insanımız ve ayrımcılığa tabii tutulmamalı. İstihdamda, eğitimde ve her şartlarda engelli vatandaşlarımıza iyi koşullar hazırlamalıyız" diye konuştu.

Engellilerin toplumda algılanması ve yer edinmesi konusunda kendilerine çok iş düştüğünü ve bunu yapacaklarına dikkat çeken CHP İstanbul Milletvekili Haluk Eyidoğan, "Engelli vatandaşlarımızla birlikte çalışacağız. Onların sorunlarını biliyoruz ve nasıl çözüme kavuşturacağımız hakkında da yeterli bilgiye sahibiz. Bu tür engellilere destek gecelerine her daim katılıyorum ve bunu daha da yaygınlaştırmalıyız" ifadelerini kullandı.

Engelli vatandaşlarımızın gazetedeki dili olan ve yıllardır engelli vatandaşlarımız hakkında Türkiye Gazatesi'nde yazar Fatih Selek ise, "Türkiye'de yaklaşık 8,5 milyon engelli var. Yani her 4 aileden 2'sinin bir engelli çocuğu var" dedi.

Türkiye'de engeli vatandaşlara yeterli altyapının sağlanmadığını vurgulayan Selek, "Fiziki altyapılarımız yeterli olmadığı için engelli vatandaşlarımızı sokakta göremezsiniz. Çünkü fiziki şartlarımız buna yeterli değil. Bizde bu engelleri kaldırmak için yaklaşık 3 yıldır Türkiye Gazetesi'nde bir sayfa hazırlıyoruz. Burada aramızdaki engelleri kaldırmak için mücadele ediyoruz. Onların seslerini yetkililere duyuyoruz. Biz biliyoruz ki onların sesleri ne kadar etkili olursa güzel düzenlemeler yapılıyor. Siyasetçilerimiz bu konuya kayıtsız kalmıyorlar. Bu etkinlikte onlardan birisi" şeklinde konuştu.

'Engelli Vatandaşlara Destek Programı'nı düzenleyen Kasım Alper Özdemir'de engellilere her zaman destek olacaklarını ve engelli vatandaşlarımızla birlikte olmanın farklı bir güzellik olduğunu dile getirdi.

Zübeyde Hanım Kültür Merkezi'nde gerçekleşen 'Engelli Vatandaşlara Destek Programı', Kasım Alper Özdemir'in şiir dinletisi ve semazen gösterileri ile sona erdi. Gecede Türkiye Sakatlar Derneği tarafından Kasım Alper Özdemir'e İhlas Haber Ajansı ve Türkiye Gazetesi'ne de teşekkür plaketi takdim edildi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Engellilere Destek Gecesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement