Everton, United'ı Şoka Soktu - Son Dakika
Spor

Everton, United'ı Şoka Soktu

Everton, United\'ı Şoka Soktu

İngiltere Premier Lig 35.hafta maçında Everton'ı konuk eden Manchester United rakibiyle 4-4 berabere kaldı.33.dakikada Nikica Jelavic ile öne geçen Everton karşısında 41.dakikada Wayne Rooney ile eşitliği yakalayan Manchester United, 57.dakikada...

22.04.2012 16:30

İngiltere Premier Lig 35. hafta maçında Everton'ı konuk eden Manchester United rakibiyle 4-4 berabere kaldı.

33. dakikada Nikica Jelavic ile öne geçen Everton karşısında 41. dakikada Wayne Rooney ile eşitliği yakalayan Manchester United, 57. dakikada Danny Welbeck ile öne geçti. 4 dakika sonra Nani farkı ikiye çıkarırken, Everton 67'de Marouane Fellaini ile yeniden umutlandı. Ama Rooney 2 dakika sonra ikinci golünü atarak farkı yeniden ikiye taşıdı. Ama oyunu bırakmayan Everton 83'te Jelavic ile farkı yine bire indirdi, 85'te Steven Pienaar'la eşitliği yakaladı.

Haftaya Manchester City'nin 5 puan önünde lider olarak giren Manchester United bu sonuçla bitime üç hafta kala puanını 83'e çıkardı. Manchester City bugün TSİ 17: 00'de Wolverhampton ile deplasmanda karşılaşacak.

Önümüzdeki hafta ise Kırmızı Şeytanlar, Manchester City deplasmanına konuk olacak.

Manchester United, Old Trafford'da oynadığı son 7 lig maçını da kazanmış ve kalesinde sadece 1 gol görmüştü.

Everton karşısında 1992'de kurulan Premier Lig tarihindeki ilk iç saha maçında kaybeden Manchester United, rakibine o günden beri Old Trafford'da kaybetmiyordu. United'ın o tarihten beri oynanan 18 maçta 15 galibiyeti vardı.

İLGİNÇ İSTATİSTİKLER

Bu sezon Paul Scholes'un ilk onbirde sahaya çıktığı 10 maçı da kazanan Manchester United'da bu seri bozulmuş oldu.

Manchester United, 1978-79'dan beri ilk kez bir sezonda 3 maçta 3'ten fazla gol yedi.

Wayne Rooney bu sezon 11. kez 2 ya da daha fazla gol attı.

Everton karşısında iki gol kaydeden Rooney, Kırmızı Şeytanlar'da 180 gole ulaşarak, 179 gollü George Best ve Dennis Violett'i geçerek kulübün en skorer oyuncuları listesinde dördüncülüğe yükseldi. Rooney'nin önünde 211 gollü Rowley, 237 gollü Law ve 249 gollü Charlton var.

Wayne Rooney, Mart 2010'dan beri üst üste 6 Premier Lig iç saha maçında gol atan ilk oyuncu oldu. Bunu en son yine kendisi başarmış, Aralık 2009-Mart 2010 arasında Old Trafford'da forma giydiği üst üste 6 lig maçında da gol atmıştı.

Manchester United Old Trafford'da oynadığı üst üste 48. Premier Lig maçında da gol bularak rekoru geliştirdi.

19 numaralı formayı giyen Danny Welbeck, bu sezon Manchester United'ın ceza sahası dışından bulduğu 19. golü kaydetti.

Kaynak: Sporx.com

Son Dakika Spor Everton, United'ı Şoka Soktu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement