Fenerbahçe Ülker - Olympiakos Maçı Saat Kaçta Hangi Kanalda? - Son Dakika
Spor

Fenerbahçe Ülker - Olympiakos Maçı Saat Kaçta Hangi Kanalda?

Fenerbahçe Ülker - Olympiakos Maçı Saat Kaçta Hangi Kanalda?

Euroleague'de Fenerbahçe Ülker, Olympiakos'u ağırlıyor.

28.02.2014 17:36

Zeljko Obradovic yönetimindeki Fenerbahçe Ülker ile Yunan devi Olympiakos, 28 Şubat Cuma günü kozlarını paylaşacak. Saat 20:00'de başlayacak dev karşılaşma, naklen NTV Spor Smart'tan basketbolseverlerle buluşacak.

Fenerbahçe Ülker, E Grubu'nda 3 galibiyet, 4 yenilgi sonrası beşinci sırada bulunuyor. Avrupa Ligi'nde son iki sezonun şampiyonu Olympiakos ise son maçında aynı ülkeden Panathinaikos'a 66-62 mağlup oldu. Yunanistan temsilcisi, 4 galibiyet, 3 yenilgi sonrası grupta sayı averajıyla üçüncü sırada yer alıyor.

İki takım arasında grupta Atina'da yapılan maçı Olympiakos 95-82'lik skorla kazandı.

Turkish Airlines Euroleague Top 16 E Grubu 8. hafta karşılaşmasında Fenerbahçe Ülker, 28 Şubat Cuma akşamı saat 20.00'de Olympiacos'u Fenerbahçe Ülker Arena'da ağırlayacak.

Fenerbahçe Ülker'de Son Durum

Top 16 E Grubu'nda ilk devreyi üç galibiyet, dört mağlubiyet ile tamamlayan Fenerbahçe Ülker, Euroleague'de oynadığı son dört maçın üçünden galibiyetle ayrıldı. 6. hafta mücadelesinde, İspanyol temsilcisi Laboral Kutxa'yı 98-64 gibi farklı bir skorla mağlup eden sarı lacivertliler, geçtiğimiz hafta da Anadolu Efes engelini Abdi İpekçi Spor Salonu'nda 71-63 ile geçerek yoluna devam etmişti. Sarı lacivertliler, Beko Basketbol Ligi'nin 19. haftasında da Aliağa'yı 89-56 ile geçmiş ve yükselen formunu sürdürmüştü.

Fenerbahçe Ülker'de, yedi maç sonunda Top 16'nın en skorer oyuncusu, 13.1 sayı ortalaması tutturan Bojan Bogdanovic oldu. Bogdanovic'i, maç başına 13 sayı üreten Linas Kleiza takip etti. Bu süreçte Bo McCalebb 11.6 sayı ve 15.6 verimlilik puanı, Emir Preldzic ise 10.7 sayı ve 15.7 verimlilik puanı ortalamalarıyla mücadele etti. Euroleague'de Bo McCalebb son altı, Linas Kleiza da son beş Euroleague maçında çift hanelerde skor üretti. Başarılı oyuncumuz Nemanja Bjelica ise Euroleague'de kullandığı son 13 serbest atışın tamamında isabet kaydetti.

Takımımızda, kadroya Top 16 grupları oynanırken dahil edilen, ancak statü gereği Euroleague karşılaşmalarında oynayamayan Blagota Sekulic ve bu hafta içerisinde transfer edilen Pierre Jackson da antrenör Zeljko Obradovic'in şans vermesi durumunda bu karşılaşmada forma giyebilecekler.

Geçmiş Karşılaşmalar

Fenerbahçe Ülker ve Olympiacos, Top 16 E Grubu ilk hafta mücadelesinde karşı karşıya gelmiş, Yunan temsilcisi Fenerbahçe Ülker'i 95-82 mağlup etmişti. Olympiacos cephesinde Vassilis Spanoulis 28 sayı, 9 asist, 5 ribaund ve 39 verimlilik puanıyla maçın en etkili ismi olmuştu. Stratos Perperoglou 21, Matthew Lojeski de 14 sayı ile mücadele etmişlerdi. Fenerbahçe Ülker'de Emir Preldzic'in 17 sayı, 6 ribaund, 5 asist; Bojan Bogdanovic'in ise 16 sayı, 3 ribaund, 3 asistlik performansları sarı lacivertliler adına galibiyet için yeterli olmamıştı.

Fenerbahçe Ülker, 2006-2007 sezonundan bu yana Olympiacos ile yaptığı yedi karşılaşmada iki galibiyet elde ederken, beş kez de parkeden mağlubiyetle ayrıldı. Fenerbahçe Ülker 2010-2011 sezonunda rakibini Yunanistan'da 84-70 mağlup etmişti. Sarı lacivertliler, aynı başarıyı 2011-2012 sezonunda 86-70 kazanılan iç saha maçıyla tekrar etti.

Olympiacos Hakkında

Yunan temsilcisi, Avrupa basketbolunun en köklü ekiplerinden biri. 1930'lu yılların sonunda kurulan, ilk Yunanistan şampiyonluğunu 1949'da kazanan Olympiacos, 90'lı yıllarda en üst seviyede söz sahibi olmaya başladı. Ioannis Ioannidis yönetiminde 1993-1996 seneleri arasında dört Yunanistan Ligi şampiyonluğuna ulaşan, 1994 ve 1995 yıllarında ise Euroleague finali oynayıp Zeljko Obradovic'in koçluğunu yaptığı Joventut Badalona'ya ve Real Madrid'e kaybeden Olympiacos, 1997 yılında Yunanistan Ligi, Yunanistan Kupası ve Euroleague şampiyonluklarını aynı sezon içerisinde kazanarak bir ilke imza attı.

Euroleague kulvarında 1999, 2003 ve 2009 yıllarında Final Four oynama başarısını yineleyen Olympiacos, 2010 yılında, şu anda Fenerbahçe Ülker forması giyen Linas Kleiza'nın da kadrosunda olduğu dönemde Euroleague finaline yükselmeyi başardı ancak kupayı Barcelona'ya kaptırdı. Tecrübeli çalıştırıcı Dusan Ivkovic yönetiminde, 2012 senesinde İstanbul'daki Final Four finalinde Georgios Printezis'in son saniye basketiyle CSKA Moskova'yı mağlup ederek kupaya uzanan Olympiacos, aynı sezonda 15 senelik aranın ardından Panathinaikos'un önünde lig şampiyonluğuna da ulaşmayı başardı. 2012-2013 sezonunda ise Olympiacos, Georgios Bartzokas yönetiminde Euroleague şampiyonu unvanını korudu. Finalde İspanyol temsilcisi Real Madrid'i 100-88 mağlup eden kırmızı beyazlılar, kupayı üst üste ikinci kez müzesine götürdü.

Olympiacos'ta Son Durum

Toplamda üç Euroleague, on Yunanistan Ligi, dokuz da Yunanistan Kupası şampiyonluğu bulunan Olympiacos, iç saha maçlarını Barış ve Dostluk Spor Salonu'nda oynuyor. Normal sezonda grubunu Fenerbahçe Ülker gibi ilk sırada tamamlayan Yunan ekibi, on maçlık bu bölümü yenilgisiz geçmeyi başarmıştı. Top 16 E Grubu'nda ise yedi hafta sonunda dört galibiyet ve üç mağlubiyet ile 3. sırada yer alan Olympiacos, Top 16 E Grubu son karşılaşmasında Yunan derbisinde Panathinaikos'a 66-62 ile kaybetmişti. Kırmızı beyazlılar 19 haftası geride kalan Yunanistan Ligi'nde, 17 galibiyet ve iki mağlubiyet ile Panathinaikos'un ardından 2. sırada yer alıyor.

Yedi Birleşik Amerika, bir de Slovenya pasaportlu olmak üzere toplam sekiz yabancı oyuncuyu bünyesinde barındıran Olympiacos'un kadrosunda, son Final Four'un en değerli oyuncusu seçilen Vassilis Spanoulis, Georgios Printezis, Kostas Sloukas ve Evangelos Mantzaris gibi önemli Yunan oyuncular bulunuyor. Vassilis Spanoulis Top 16'nın ilk yedi maçı sonunda kırmızı-beyazlı ekibin 12.9 ile sayı, 4.7 ile de asist lideri konumunda. Spanoulis'i 11.1 sayı ortalamasıyla Printezis, 10.3 sayı ortalamasıyla Perperoglou ve 9.6 sayı ortalamasıyla Matthew Lojeski izliyor. Pire temsilcisinin Birleşik Amerikalı oyun kurucusu Acie Law, normal sezonun 10. haftasından bu yana sakatlığı nedeniyle takımdaki yerini alamıyor. Takım istatistiklerinde de Olympiacos, ribaund kategorisinde Top 16'da 36.7 ortalama ile Bayern Münih'in ardından 2. sırada bulunuyor.

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor Fenerbahçe Ülker - Olympiakos Maçı Saat Kaçta Hangi Kanalda? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement