Fildişili Yıldızlardan Büyük Fedakarlık - Son Dakika
Spor

Fildişili Yıldızlardan Büyük Fedakarlık

Fildişili Yıldızlardan Büyük Fedakarlık

Galatasaray'ın yıldızları Eboue ve Drogba, Real Madrid maçı için milli takım teklifini geri çevirdi.

20.03.2013 13:39  Güncelleme: 13:57

Afrikalı futbolcular bugüne kadar takımları için hep sorun olurdu. Afrika Kupası hep kabustu. Çoğu da disiplinsiz olduğu için izinlerden geç dönerdi. 

Galatasaray'ın Afrikalıları ise profesyonellik abidesi gibi. Didier Drogba ve Emmanuel Eboue 'ekmek parasını' kazandıkları Galatasaray'a saygı duyarak kritik dönemde ülkeleri için forma giymek yerine sarı-kırmızılı kulübü tercih etti. 3 ve 9 Nisan tarihlerinde Real Madrid ile Şampiyonlar Ligi çeyrek final maçları oynayacak G.Saray'ın ihtiyaç duyduğu iki futbolcu Fildişi Sahilleri'nin Gambiya ile karşılaşacağı Dünya Kupası 2014 elemeleri mücadelesinden aflarını istedi.

'ÇALIŞMAMIZ GEREK'

Drogba ve Eboue, Fildişi'nin hocası Sabri Lamouchi'yi aradı ve Gambiya karşılaşmaları için çağrılmamalarını talep etti. İkili milli takımdan hocalarını arayarak "Bizi bu maçlar için affet. G.Saray'ın Real Madrid ile çok önemli karşılaşması var. Burada kalıp takım arkadaşlarımızla birlikte olmalı ve çalışmamız gerekli" dedi. Lamouchi de sarı-kırmızılı futbolculara anlayış göstererek 22 Mart'ta oynanacak Gambiya maçının kadrosuna davet etmedi.

DROGBA BUGÜN GELİYOR

İki günlük izinde futbolcular tatil için dağılırken Didier Drogba da Chelsea kariyerini geçirdiği Londra'ya gitmişti. 35 yaşındaki yıldız forvet bugün İstanbul'a gelerek takım arkadaşlarına katılacak. Drogba, kondisyoner Scott Piri ile 1 haftalık özel fizik antrenmanı gerçekleştirecek. Fildişi Sahilli yıldız böylelikle Çin'de geçirdiği 8 aylık dönemde düşen fizik kalitesini yükseltecek.

EBOUE TATİL YAPMADI

Son maçlarda performansını artıran Emmanuel Eboue, teknik direktör Fatih Terim'in oyunculara verdiği izinde İstanbul'da kaldı. Fildişili sağ bek, Florya Metin Oktay Tesisleri'nde tek başına çalıştı. Eboue'nin bu tercihi teknik heyeti de sevindirdi.

(AMK)

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Spor Fildişili Yıldızlardan Büyük Fedakarlık - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement