Gana'nın İntikamı Çok Acı Oldu!: 6-1 - Son Dakika
Spor

Gana'nın İntikamı Çok Acı Oldu!: 6-1

Gana\'nın İntikamı Çok Acı Oldu!: 6-1

2010 Afrika Dünya Kupası'nda Mısır'a yenilen Gana, Dünya Kupası Afrika Elemeleri play-off maçında intikamını sert bir şekilde aldı.

15.10.2013 21:00

Dünya Kupası Elemeleri Afrika 3. turunda Gana, 2010 Afrika Kupası finalinin intikamını aldı.

İki maç üzerinden oynanan eleme usulü belirlenen turun ilk maçında Mısır'ı konuk eden Gana, güçlü rakibini adeta sahadan sildi.

Karşılaşmaya inanılmaz bir baskıyla başlayan ev sahibi henüz 5. dakikada Asamoah Gyan'ın golüyle 1-0 öne geçti.

22. dakikada ise Wael Gomaa, Gana atağını ters bir şekilde kesti ve topu kendi ağlarına yollayarak skoru 2-0'a getirdi ve takımını daha da geriye düşürdü.

41. dakikada Mısır'ın yıldız isimlerinden Mohamed Aboutrika, kazanılan penaltıyı ağlara gönderdi. Tecrübeli oyuncu attığı bu golle farkı bire indirdi.

44. dakikada ise sahnede bu sefer Abdul Waris vardı. Waris, attığı bu golle ilk yarının da sonucu belirledi ve Gana devreye 3-1 önde girdi.

DEVRE MISIR'A YARAMADI

İkinci yarıda da oyunun mutlak hakimi ev sahibiydi.

Sahneye bir kez daha çıkan Asamoah Gyan, 54. dakikada farkı üçe çıkardı ve skoru 4-1'e getirdi. Karşılaşamadaki ikinci golünü atan Juventuslu oyuncu, atılan diğer iki golde de pay sahibiydi.

73. dakikada ise penaltı düdüğü bu sefer Gana lehine çaldı. Son haftaların formda ismi Sulley Muntari topu ağlara yolladı ve skor 5-1 oldu.

Maça noktayı koyan isim ise 88. dakikada attığı golle Christan Atsu oldu. Yıldız oyuncu skoru 6-1'e getirdi ve maçın da sonucunu belirledi.

Ev sahibi, bu farklı galibiyetle 19 Kasım'da Mısır'da oynanacak olan rövanş maçı öncesi Dünya Kupası kapısını aralamış oldu.

Kaynak: GoalCom

Son Dakika Spor Gana'nın İntikamı Çok Acı Oldu!: 6-1 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement