Geleneksel Düzce Yağlı Pehlivan Güreşleri Yapıldı - Son Dakika
Spor

Geleneksel Düzce Yağlı Pehlivan Güreşleri Yapıldı

Geleneksel Düzce Yağlı Pehlivan Güreşleri Yapıldı

Düzce Belediyesi tarafından her yıl organize edilen ve geleneksel hale gelen yağlı pehlivan güreşlerinin sekizincisi yapıldı.

24.08.2014 18:27

Düzce Belediyesi tarafından her yıl organize edilen ve geleneksel hale gelen yağlı pehlivan güreşlerinin sekizincisi yapıldı.

Düzce Belediyesi tarafından sekizincisi düzenlenen yağlı güreşler Kalıcı Konutlar'da yapıldı. Güreşleri izlemeye Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, AK Parti Milletvekilleri Osman Çakır, Fevai Aslan, İlçe Belediye Başkanları ve çok sayıda güreş sever katıldı. Kalıcı Konutlar'da sabah erken saatlerde başlayan güreşlere pehlivanlar büyük ilgi gösterirken, müsabakalar kıran kırana geçti. Vatandaşların da yoğun ilgisine sahne olan yağlı güreşleri organize eden Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, güreş alanında yaptığı açıklamasında, Düzce'nin yağlı güreşlere olan ilgisinin tarihten geldiğini ve büyük güreşçiler yetiştirdiğini belirterek, bundan sonraki dönemlerde de bu organizasyonların devam edeceğini söyledi.

Keleş, yağlı güreşlerin kendileri için önemli olduğunu vurgulayarak, "Düzce Belediyesi olarak ata sporumuza sahip çıkıyoruz. İnşallah bizden sonraki belediye başkanları da bu geleneğe sahip çıkarlar. Gün geçtikçe yağlı güreşler de profesyonelleşiyor. Özellikle Düzce Belediyesi olarak yağlı güreşin her zaman arkasında olacağız. Düzce Belediyesi, spor alanında çok ciddi çalışmaları ortaya çıkartmaya devam edecek" dedi.

Zaman zaman güreş sırasındaki rekabetten dolayı küçük kazalar da yaşandı. Güreşçilerin yaralanmasına neden olan sakatlıklara sağlık ekipleri müdahale etti. - DÜZCE

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Geleneksel Düzce Yağlı Pehlivan Güreşleri Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement