Gençlerbirliği, Yeni Sezona 'Merhaba' Dedi - Son Dakika
Spor

Gençlerbirliği, Yeni Sezona 'Merhaba' Dedi

Gençlerbirliği, Yeni Sezona \'Merhaba\' Dedi

Takımının başında ilk antrenmanına çıkan yeni teknik direktör Fuat Çapa, "İlk 5-6 sıraya girmek gibi bir hedefimiz yok." dedi.

26.06.2011 22:50

Geçtiğimiz sezon ligi alt sıralarda tamamlayarak korkulu rüyalar gören Gençlerbirliği, Beştepe Tesisleri'nde yeni teknik direktörü Fuat Çapa yönetiminde yeni sezonun ilk antrenmanını yaptı.

İlk idman öncesi koyun kesilip kan akıtılırken, futbolcular krampon ve alınlarına kan sürdü. Yeni teknik direktör Fuat Çapa yönetiminde gerçekleştirilen antrenmanda yardımcıları Luc Nilis ve Eric Hellemons, kondisyoner Bülent Kayıtken ve kaleci antrenörü Hasan Terzi de hazır bulundu. Yeni transferler Özgür İleri, Sakıp Aytaç, kaleci Ferhat Kaplan, Cafercan Aksu, Mehmet Seyfettin Sedef ve A2 takımından kadroya dahil edilen Mustafa Kayabaşı da takımdaki yerlerini aldı. İzinli olan Azofeifa Corrales, Murat Kalkan, Serkan Çalık ve Labinot Harbuzi antrenmanda yer almadı.

Öte yandan Beşiktaş'a transfer olan Mustafa Pektemek'e karşılık başkent temsilcisine verilen Ali Kuçik'in idmanda yer almadığı görüldü ve transferinde sorun olduğu öğrenildi.

TEKNİK DİREKTÖR ÇAPA: "İLK 5-6 SIRAYA GİRMEK GİBİ BİR HEDEFİMİZ YOK"

Takımının başında ilk antrenmanına çıkan yeni teknik direktör Fuat Çapa yeni sezon hazırlıkları öncesi gazetecilere açıklamalarda bulundu. Hazırlık sürecine başladıklarını dile getiren Çapa, "Gençlerbirliği'nin futbolcu yetiştirme gibi bir karakteri vardı. Biz, bunu tekrar kazandırmayı hedefliyoruz. Gençlerbirliği, son zamanlarda oyuncu kazandırma karakteri dışında bir politika izledi. Çok transfer yapılıyor, kadroda sürekli değişikliğe gidiliyordu. Bizimle beraber bu değişecek ve gerekli pozisyonlara takviyeler yapacağız. Şu an için acil olarak bir forvete ihtiyacımız var. Bu konuda görüştüğümüz birkaç futbolcu ile görüşmelerimiz sürüyor. Salı ya da çarşamba günü bu konunun sonuçlanacağını düşünüyorum. Kamp döneminde futbolcularımız performanslarına da bakacağız. Yapacağımız hazırlık maçlarına göre değerlendirmede bulunacağız. Eğer gerek duyarsak transfer yapmayı düşünebiliriz" ifadelerini kullandı.

Hacettepe'de bir arada olan oyuncu topluluğundan son olarak Orhan Şam'ın büyük takımlara gittiğini anımsatan Fuat Çapa, "Takıma yeni yetenekler kazandırmalıyız. Yaş ortalamasına bakınca, bu çizgide olduğumuzu görüyoruz. İlk 5-6 takım arasında yer almak gibi bir hedef düşünürsek, 24 yaş ortalaması bu hedef için düşük. İlk 5-6 sıraya girmek gibi bir hedefimiz yok. Gençlerbirliği, son yıllarda ligde kalıp kalmama pozisyonunda oynadı. Biz bu sezon böyle bir korku yaşamadan, oyuncu yetiştirerek sezonu tamamlamak istiyoruz. Daha önceki sezonlarda Gençlerbirliği'ne karşı oynayan takımlar, rahat olmazlardı. Takımımızın bu özelliğini de yeniden kazandırmalıyız. Adım adım ilerlemeyi düşünüyoruz ve çalışmalarımız bu yönde olacak" dedi.

Geçtiğimiz sezon, ligden düşen Kasımpaşa'da görev aldığını ve oraya da devre arasında gittiğini hatırlatan tecrübeli teknik adam, "Ligde ve kupada da devam etmemiz gerekiyordu. İnancı kalmamış bir futbolcu grubu ile karşılaştık. Bunların üzerine kadromuzdan Türkiye'nin önemli oyuncularından Yekta da Galatasaray'a gitti. Ama biz bu şartlara rağmen iyi iş yaptığımızı düşünüyoruz. Bazı takımlar iyi dönemlerinin ardından yeniden yapılanma sürecine giriyor. Bu süreçte kötü sonuçlar alınabiliyor. Biz böyle bir dönemde çalışmıştık. Şimdi bu sürecin tamamlandığını ve iyi işler yapılabileceğine inanıyorum. Teknik ekibimle birlikte Türkiye'de kalıcı olmak istiyoruz" değerlendirmelerinde bulundu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Gençlerbirliği, Yeni Sezona 'Merhaba' Dedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement