İlk Raund Galatasaray'ın - Son Dakika
Spor

İlk Raund Galatasaray'ın

İlk Raund Galatasaray\'ın

Beko Basketbol Ligi playoff yarı finalinde Galatasaray Medical Park, Pınar Karşıyaka'yı 70-54 mağlup ederek 1-0 öne geçti.

25.05.2013 19:41

Sarı-kırmızılılar Carlos Arroyo, Jamont Gordon, Manuchar Markoishvili, Erwin Dudley ve Furkan Aldemir ilk beşi ile başlarken, Karşıyaka Dixon, Evren Büker, Caner Topaloğlu, Ümit Sonkol ve Aminu ile parkedeki yerini aldı.

Karşılaşmaya iki takım da üçlüklerle başladı. Jamont Gordon'ın ekstra performansıyla 16-6 ile Galatasaray farkı çift hanelere çekmeyi başardı. Diebler'in oyuna girmesiyle hücumda toparlanan Karşıyaka farkı kapatmaya çalışsa da çeyrek Milan Macvan'ın üçlüğü ile 28-12 sona erdi.

İkinci periyot başında sarı-kırmızılılar maçı koparma şansı yakalasa da boş üçlüklerde isabet gelmeyince İzmir ekibi farkı kapatmaya başladı. Diebler'in hücumdaki performansıyle skora tutuanan Kaf-Kaf'ta Dixon'un devreye girmesiyle 33-25 ile fark tek hanelere indi. Çeyrek sonunda toparlanan sarı-kırmızılılar 37-29 soyunma odasına gitti.

Devre dönüşü Aminu ile basketler bulan Karşıyaka farkı dört sayıya kadar indirmeyi başardı. Evren'in üçlüğü ile skora denge gelme şansı yakalansa Jamont Gordon'ın üst üste sayılarıyla sarı-kırmızılılar üstünlüğünü korumaya devam etti. Çeyrek sonunda temposunu arttıran Galatasaray farkı tekrar çift hanelere çıkartırken son 10 dakikaya 52-45 sarı-kırmızılıların üstünlüğü ile gidildi.

Son çeyreğin başında Macvan'ın ekstra performansıyla skor 59-47'ye gelirken Karşıyaka boş şutlarda isabet bulamayınca maçtan kopmaya başladı. Son dört dakikaya 15 sayı önde giren Ergin Ataman'ın öğrencileri bu avantajını maçın bitimine kadar korudu ve 70-54 kazanarak seride 1-0 öne geçti.

Eşleşmenin ikinci maçı Pazartesi yine Abdi İpekçi'de oynanacak.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Spor İlk Raund Galatasaray'ın - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement