İBB, Adana Demirspor'u 4-0 Yendi - Son Dakika
Spor

İBB, Adana Demirspor'u 4-0 Yendi

İBB, Adana Demirspor\'u 4-0 Yendi

İstanbul Büyükşehir Belediyespor, PTT 1. Lig'in 15. haftasında karşılaştığı Adana Demirspor'u kendi evinde 4-0 mağlup etti.

30.11.2013 18:29  Güncelleme: 18:44

İstanbul Büyükşehir Belediyespor, PTT 1. Lig'in 15. haftasında karşılaştığı Adana Demirspor'u kendi evinde 4-0 mağlup etti.

Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan İstanbul Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Cihat Arslan, maç öncesinde her ne kadar favori gözükseler de haftanın zor maçlarından biri olduğunu belirterek, "Maç öncesine baktığınızda dışarıdan favori olarak görünüyorduk ama bugün ligin en çok gol atan ekiplerinden birine karşı oynadık. Adana Demirspor sezonun başında Spor Toto Süper Lig'i oynayabilecek ve taşıyabilecek bir kadro kurdu ve ben çok iyi takım olduklarına inanıyorum" ifadelerini kullandı.

"BİRLİKTE VE BÜTÜN OLARAK OYNADIK"

Maç içerisinde kırılma noktalarının olduğuna değinen Arslan, "Biz maçı 1-0 yaptık ve Oğuzhan'ın kurtarmış olduğu bir pozisyon vardı. Adana Demirspor 1-1'i yakalasaydı çok daha fazla zorlanabilirdik. Ama futbolun kırılma noktaları bizden yanaydı. 2. yarının başında 2-0'ı bulunca oyunun gidişatı da bizim lehimize çok farklı oldu. Bizim takımda çok istedi. Birlikte ve bütün olarak oynadık. Bir takım gibi sahada hem durduk hemde mücadele ettik. Bugün itibariyle en zor maçtan 4-0'lık bir galibiyetle ayrıldığımız için çok mutluyum. Oyuncularımı kutluyorum. Adana Demirspor'a bundan sonraki maçlarında başarılar diliyorum ve başarılı olacaklarına inanıyorum" şeklinde konuştu.

"YENİ STADIMIZ BİTTİĞİ ZAMAN ÇOK FARKLI BİR TARAFTAR KİTLEMİZ OLABİLİR"

Anadolu kulüplerinin şehir ile bütünleştiklerini ve iyi bir taraftar desteği aldıklarının altını çizen turuncu-lacivertli ekibin teknik direktörü Cihat Arslan, "Maalesef bizim handikaplarımızdan bir tanesi taraftar yoksunluğumuz. Diğer takımların şehirde bir bütünlüğü olduğu için o noktada bir dezavantaj yaşıyoruz. Yeni stadımız bittiği zaman çok farklı bir taraftar kitlemiz olabilir. Ama süper lige çıktığımızda biraz olsun küsen taraftarlarımız geri dönerse bizim için o bile yeterli olur. Burada da çok güzel bir stat var. Tabi ki desteklerini bekliyoruz" diye konuştu.

FEVZİ ÖZKAN: "ŞAMPİYONLUK YOLUNDA İLK YARIYI ÜST SIRALARDA KAPATMAK İSTİYORDUK"

İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un deneyimli orta saha oyuncusu Fevzi Özkan ise zor bir maç olacağının bilinciyle sahaya çıktılarını belirterek, "Adana Demirspor bu ligin şampiyonluğa oynayan çok iyi takımlarından birisi. Biz de hafta başından beri bu bilinçle hazırlandık. Maçı kazanıp şampiyonluk yolunda ilk yarıyı üst sıralarda kapatmak istiyorduk. Bunu da başardığımız için mutluyuz. İnşallah önümüzdeki maçları da kazanarak ilk yarıyı iyi bir puanda bitirmek istiyoruz" dedi.

"BU TAKIMA SAHİP ÇIKILMASI GEREKİYOR"

Turuncu-lacivertli futbolcu Özkan, taraftarlarına seslenerek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu takıma sahip çıkılması gerekiyor. Çünkü uzun zaman süper ligde mücadele etti. Şimdi de düştük ama tekrardan şampiyonluğa oynuyoruz. Hedefimizde şampiyonluk bu yolda. Taraftarlarımız inşallah yanımızda olurlarsa daha iyi olur daha mutlu oluruz."

İstanbul Büyükşehir Belediyesporlu genç oyuncu Enver Cenk Şahin, Adana Demirspor'un ligin iyi takımlarından biri olduğunu söyleyerek, "Bizim içinde önemli bir maçtı. Galip geldik. Bir çıkışımız var. Bunu ligin ilk yarısının sonuna kadar devam ettirmek istiyoruz. Şampiyonluk yolunda hedeflerimiz. İnşallah önümüzdeki maçları da kazanarak ilk yarıyı umduğumuz yerde bitireceğiz" şeklinde konuştu.

ADANA DEMİRSPOR CEPHESİ

Adana Demirspor Teknik Direktörü Mustafa Uğur, alınan sonuçtan dolayı üzgün olduklarını ama ilk yarıda takımının iyi oyununda dolayı memnun olduğunu belirterek, "Eğer golleri bulmuş olsaydık şuanda daha farklı şeyleri konuşuyor olabilirdik. Ama futbolda girdiğiniz pozisyonları değerlendirmek zorundasınız. Kalecinin çok gününde olması belki de ilk yarıda 2, 3 farklı öne geçmemizi engelledi. Ama ikinci yarıya golle başlamaları bizim bütün motivasyonumuzu bozdu. Yapılacak çok fazla bir şeyimiz yok. Kalan 3 müsabakadan en çok puanı alıp önümüzdeki süreci değerlendireceğiz" ifadelerini kullandı.

Böyle bir skoru beklemediklerini ve maçın 4-0 bitmesinin üzücü olduğunu söyleyen Adana Demirsporlu orta saha oyuncusu Efe İnanç, "İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u tebrik ediyorum. İlk yarı belki golü bulabilseydik daha farklı bir maç olabilirdi. Ama girdiğimiz pozisyonları değerlendiremedik. İkinci yarının başında yediğimiz golden sonra oyun iyice koptu. Bundan sonraki maçlarda elimizden geleni yapacağız" şeklinde konuştu.

Adana Demirsporlu stoper Jan Rajnoch ise çok fazla hata yaptıklarını ve bu hatalar sonucunda da golleri yediklerini vurgulayarak, istemedikleri bir sonuçla buradan ayrıldıklarını belirtti. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor İBB, Adana Demirspor'u 4-0 Yendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement