İşte O Olay Belgeler! - Son Dakika
Spor

İşte O Olay Belgeler!

İşte O Olay Belgeler!

Fenerbahçe Spor Kulübü ile Türkiye Voleybol Federasyonu arasındaki kavga büyüyor!

08.06.2012 13:50  Güncelleme: 16:27

Fenerbahçe Spor Kulübü ile Türkiye Voleybol Federasyonu arasındaki kavga büyüyor! Fenerbahçe Eski Asbaşkanı Ali Koç'un Fenerbahçe Bayan Voleybol Takımı'nın CEV Şampiyonlar Ligi'ne alınmamasında bir numaralı sorumlu olarak gösterdiği Türkiye Voleybol Federasyonu'nu ile CEV arasındaki 1 ay önceki yazışmaları Sporx.com ele geçirdi.

Türk spor basınında bugün gündemine oturan ve Avrupa Futbol Şampiyonası'nın da önüne geçen Fenerbahçe - TVF kavgasının tüm perde arkasını Sporx.com olarak aralıyoruz. 19 Nisan'da Fenerbahçe'nin CEV'e yaptığı wilcard başvuru ile başlayan sürecin gün gün, belge belge ve tercümeleri ile sizlere aktarıyoruz.

Fenerbahçe Asbaşkanı Ali Koç mu haklı, yoksa Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Ünal Karabıyık mı? İşte 19 Nisan ile 23 Mayıs arasında CEV, Fenerbahçe ve TVF arasındaki yazışmaların metinleri ve o metinlerin dikkat çeken tercümeleri! Kim haklı, karar sizin?

19 NİSAN 2012:

FENERBAHÇE CEV, WİLCARD BAŞVURUSU YAPIYOR:

20.04.2012

FEDERASYONUN WİLD CARD TALEBİNE ÜST YAZISI:

FENERBAHÇE'Yİ KABUL EDİN -

Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Ünal Karabıyık, CEV Başkanı'na yazdığı mektupta Fenerbahçe'nin son dönemde elde ettiği başarılardan bahsederek; sarı-lacivertli takımın Şampiyonlar Ligi'ne renk katacağını ve yapılan talebin kabul edilmesini istiyor.

"Sayın Başkan, Voleybolun son zamanlardaki hamlelerinden özellikle sevinç duyarak; en güçlü kulüplerimizden biri olarak 2013 Şampiyonlar Liginde yer almak isteyen Fenerbahçe Universal'in talep mektubunu arz ediyorum. Fenerbahçe UNiversal Bayan Takımı, Türkiye'nin ve Avrupa'nın en güçlü takımlarından biri olarak, son zamanlarda attığı büyük adımlara, bu yıl 2012 Şampiyonlar Ligi Şampiyonluğunu da ilave ederek bu kupayı da tarihine katmıştır. Size ekteki mektuplarını ileterek; 2013 Şampiyonlar Liginde onları ve prestijli Şampiyonlar Ligimize getirecekleri renkli atmosferi görmekten onur duyacağımızı bildirmek istiyorum. Son olarak; önceki yıllarda birçok CEV Kupasına katılarak Avrupanın starlarına karşı büyük performans gösteren bu kulübümüzün talebinin yerine getirilmesini saygılarımla arz ediyorum."

18.05. 2012

CEV'İN WILD CARD HAKKINDAKİ YAZISI: CEV Başkanı Andre Meyer, Ünal Karabıyık'a yazdığı mektupta Fenerbahçe'ye wild kart vermeme kararı aldıklarını dile getiriyor. Meyer, Fenerbahçe'ye wild card verilmeme sebeplerini ise 2 Nisan'da yazılan mektupta da belirtildiği gibi kurumlara ve organizatörlere gerekli saygının gösterilmemesi üzerine kuruyor.

Meyer'in TVF'ye 2 Nisan'da gönderdiği mektup ile yazışmaların başladığı tarih arasında 17 günlük bir süre var. Fenerbahçe, CEV'e olan başvurusunu 19 Nisan'da gerçekleştiriyor ve 18 Mayıs - 23 Mayıs arasında CEV, TVF ve F.Bahçe arasında yoğun bir mektup trafiği yaşanıyor.

Meyer'in Karabıyık'a gönderdiği mektubun son paragrafında, "wild card imtiyazını diğer kulüplere kullanma kararı aldık" ifadesi ile Galatasaray'ı kastedip etmediği ise hala belirsizliğini koruyor.

"Sayın KARABIYIK, 2012-2013 CEV Voleybol Avrupa Şampiyonlar Ligi-Bayan katılımcı takımların sayıları ve talep edilen wild card başvurularını göz önüne aldığımızda CEV, Fenerbahçe Universal İstanbul Kulübüne wild kart vermeme kararı almıştır. 2 Nisan tarihli mektubumuzda da belirtildiği gibi, Mart 2012'de Bakü'de yapılan Final Etabında yukarıda adı geçen kulübün sergilediği davranışlar ve yine orada gerek Süpervizöre gerek organizatöre karşı çıkardıkları problemler bu kararın verilmesindeki en önemli etken olmuştur. Elimize geçen raporları incelediğimizde Bakü'de gösterdikleri davranışlarla en saygın müsabakamızda yer almanın ayrıcalığını takdir etmeyip kurumumuza ve final organizatörüne gereken saygıyı göstermedikleri kanısına vardık. Bundan dolayı bu sezon wild card imtiyazını diğer kulüplere kullanma kararı aldık. Saygılarımızla"

21 MAYIS 2012

ANDRE MEYER İLE ÜNAL KARABIK'IN YAZIŞMASI

-KARABIYIK'TAN MEYER'E KİŞİSEL E-MAİL-

Andre Meyer'den gelen "Fenerbahçe'ye wild card vermeyeceğiz" mektubunun üzerine Ünal Karabıyık, Meyer'e kişisel bir e-mail gönderiyorum. Meyer'e gönderdiği mailde bir randevu talep eden Karabıyık, Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'ne alınmama kararının nihai olarak açıklamadan önce bir görüşme daha yapmak istediğini belirtiyor.

Ünal Karabıyık'ın mektubuna Andre Meyer'den cevap;

"Mektubun için teşekkür ederim. Ancak katılımcılara dair nihai karar tarihi geçtiğimiz Cuma günüydü. Geç olduğu için üzgünüm."

23 MAYIS 2012

F.BAHÇE'NİN CEV BAŞKANINDAN RANDEVU TALEBİ

CEV Başkanı Andre Meyer'in Ünal Karabıyık'a yazdığı mektupta nihai kararın verildiğinin bildirmesinin ardından Fenerbahçe Spor Kulübü de Hakan Dinçay imzası ile 18 Mayıs 2012'de kendilerine bildirilen Şampiyonlar Ligi'ne alınmama kararını sorgulamak için Meyer'e bir mektup daha gönderiyor. Meyer'e göderilen mektupta kararın çok daha önceden alındığı ve Fenerbahçe'nin konuyu düzeltme ve kendini savunma gibi bir zaman dilimi kalmadığına vurgu yapıldı.

23 MAYIS 2012

FEDERASYONUN RANDEVU TALEBİNE İLİŞKİN ÜST YAZISI

Fenerbahçe'nin CEV'e gönderdiği mektubun hemen ardından -aynı gün- Türkiye Voleybool Vederasyonu Başkanı Ünal Karabıyık da CEV'e bir mektup yazıyor ve sarı-lacivertli kulüp tarafından talep edilen toplantının yapılmasında büyük bir fayda göreceğini belirtiyor. Karabıyık ayrıca bu toplantıya kendisinin de katılmak istediğinin altını çiziyor.

İŞTE GEREKÇELİ KARARLAR...

ALİ KOÇ NE DEDİ?

SUÇLU OLAN TVF'DİR, ÇABA GÖSTERMEDİLER -

"En çok 'wild card'ın verildiği bir dönemde Fenerbahçe'ye bu muamele yapıldığı zaman TVF başkanının takındığı tavır, Türkiye'de voleybolun çıkarları için çok doğru değil. CEV ile TVF başkanının bu konuyu etraflıca tartışıyor, görüşüyor olması gerekiyordu. TVF başkanı bunu normal, hak edilmiş bir uygulama olduğunu, kendimizi savunmadığımızı söylüyor. Savunacak bir yerimiz yok. Bize 4 gerekçe ret kararından sonra iletilmiş. TVF başkanımız CEV'in rahatsız olduğunu söylediğini belirtiyor. Ama hiçbir konuşmasında 'Beyler bu iş ciddi, gidin görüşün, ben size bir organizasyon yapayım' demedi. 2 haftadır kendisinden rica etmemize rağmen CEV ile bir iletişim, toplantı yapılamadı. Kendi de görüşemedi anladığım kadarıyla."

ÜNAL KARABIYIK NE DEDİ?

-TEK TEK HERKESLE KONUŞTUM AMA OLMADI -

"Yaşanan olaylar sonucunda Türkiye Voleybol Federasyonu olarak üzerimize düşeni en iyi şekilde yaptık. Fenerbahçe'yi zamanında uyardık ve hem federasyon olarak CEV'e başvurduk hem de ben kişisel olarak CEV Başkanı'yla iletişime geçtim. Galatasaray'ın ya da x bir takımın konuyla bir alakası yok. Öncelikle şunu bilmeliler, Avrupa'da mücadele edecek olan her takım başvuru formunda bir üst kupada mücadele etmek istediğini ufak bir kutucuk yardımı ile dile getirir. Başvuru formunda bu vardır. Galatasaray'ın da durumu bu şekilde ve arkasından da gerçekleşen bir başvuru söz konusu. Fenerbahçe geçmişte wilcard alabilme hakkına sahip olmasına rağmen başvurda bulunmadığı, bunu da hatırlatmakta fayda var."

HABER - Fatih ŞAMLIOĞLU

Kaynak: Sporx.com

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement